Cagliari:

Serie A-nykomlingen Cagliari har haft en tuff återkomst till högstadivisionen än så länge. Sardinienlaget, som tränas av legendaren Claudio Ranieri, är alltjämt utan seger i ligaspelet och nästjumbon har så här långt bara mäktat med att producera ett ynka mål framåt.

Å andra sidan har Cagliari varit solida defensivt, sex insläppta på sex matcher, och snarare än överkörningar när man ställts mot tufft motstånd har det varit tajta, målsnåla matcher. Så här lyder resultatraden så här långt: 0-0 mot Torino (b), 0-2 mot Inter (h), 1-2 mot Bologna (b), 0-0 mot Udinese (h) och 0-2 mot Atalanta (b). Så även om det inte blivit speciellt mycket klirr i poängkassan så har Ranieris Cagliari hållit ihop det och bjudit upp till kamp i samtliga matcher, även om offensiven lämnat mycket, mycket i övrigt att önska.

Cagliari vann uppflyttning till Serie A via playoff i våras. Ranieri saknar skadade duon Gianluca Lapadula och Marko Rog en tid framöver och har dessutom en handfull spelare stämplade som osäkra inför onsdagens match mot Milan.

Milan:

Studsade tillbaka med emfas efter käftsmällen i Derby della Madonnina där ärkerivalen Inter vann med hela 5-1. Först gjorde Milan en utmärkt match mot Newcastle, där jag blev imponerad av vad Milan presterade spelmässigt. I Rossoneri dominerade matchbilden och skapade mängder med målchanser, men fick ändå nöja sig med ett 0-0-resultat. Den gångna helgen studsade man dock tillbaka med en trepoängare i Serie A när Hellas Verona besegrades med 1-0 efter att Rafael Leão gjort matchens enda mål efter åtta minuter.

Segern mot Verona gör att Milan sammantaget ändå inlett Serie A-säsongen utmärkt, fadäsen mot Inter till trots. Stefano Piolis mannar är tvåa i tabellen – överraskande med Lecce som trea – med fyra segrar och en förlust från de inledande fem matcherna. Jag tycker att Milan har ett intressant truppbygge där man adderat både bredd och kvalitet under sommaren och där flera av nyförvärven redan gjort avtryck. Ruben Loftus-Cheek har inlett fint, precis som Tijjani Reijnder och Yunus Musah gjorde det bra i sin första start senast. Offensivt har Olivier Giroud och Leão fått avlastning av spelare som Chrisitan Pulisic – som inledde fint, men slagit av på takten en aning därefter – Noah Okafor, Samuel Chukwueze och Luka Jovic.

Pioli har några frånfall som stör. Sedan tidigare är Ismaël Bennacer och Mattia Caldara skadade och mot Verona skadade även Rade Krunic baksida lår. Theo Hernández ska dock vara tillbaka och även Mike Maignan kan återvända mellan stolparna – även om det inte lär tas några risker med fransmannen och Marco Sportiello kan återigen agera stand-in.

Milan har bredd och kvalitet

Milan har studsat tillbaka bra efter debaclet mot Inter och är förstås ute efter ännu en trepoängare mot nästjumbon Cagliari här. Ranieris lag har hållit ihop det bra, men varit hopplöst uddlösa offensivt så här långt, vilket gör att ö-laget alltjämt står segerlösa. Trots lite frågetecken bör Milan ha tillräckligt med bredd och kvalitet för att kunna ta ännu en seger här. Raka tvåan finns till 1,68 hos Pinnacle . Jag tycker även underspelet är intressant här.
This is the stats tab
This is the post tip