Två av höstens stora överraskningslag möts på lördagskvällen.

Senaste möten
Parma - Cagliari 1-3

Cagliari - Parma 2-1
Parma - Cagliari 2-0

Serie A
6. Cagliari 21 8 7 6 36:32 31
7. Parma 21 9 4 8 29:27 31

Cagliari hemma
10 5 1 4 20:16 16

Formen
F, F, F, O, O

Senaste match
Inter - Cagliari 1-1

Parma borta
10 3 3 4 12:17 12

Formen
F, V, F, F, V

Senaste match
Parma - Udinese 2-0

Cagliari har tappat rejäl fart sen årsskiftet. Och det var väl ganska väntat för truppen är inte något för topp-4 där man låg i ganska många omgångar. Olsens succé är över och han sitter högst troligt på bänken på lördagskvällen. Cagliari har dock en lite positiv trend med 2-2 borta mot Brescia och 1-1 (starkt!) borta mot Inter senast. Inte så farligt med skador och man var det segrande laget när dessa två möttes i höstas. Intressant är att lagen står på exakt samma poäng och därmed blir det lite extra krydda den här sardinska kvällen. Hemmalaget har ett par skavanker men jag skulle ändå kalla frånvarolistan för hanterbar.
Där är det i stället desto mer frågetecken på spelare i Parma. En rad killar testas sent, bland annat vår alldeles egna Kulusevski, så det blir en kamp mot klockan om Parma ska få med sig några namn. Även Parma har tappad speed men tog tillbaka lite senast då Udinese besegrades med 2-0 hemma i Parma. Målen stod svenskarna för, både Gagliolo och Kulusevski alltså. Förhoppningsvis spelar båda i matchen så vi får lite extra krydda. Jag tror på en match där båda lagen går för seger. De ligger på betryggande mark nedåt och uppåt finns alla möjligheter att hänga med långt in på säsongen. Därför tror jag på en öppen matchbild med nätrassel åt båda hållen.

Cagliari vann med 3-1 sist lagen möttes, då i Parma.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Cagliari (4-3-2-1) Cragno - Farago, Pisacane, Klavan, Pellegrini - Nandez, Cigarini, Ionita - Nainggolan, Joao Pedro - Simeone

Saknar: Pavoletti, Ceppitelli, Rog
Osäkra: Ragatzu

Parma (4-3-3) Colombi - Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo - Hernani, Brugman, Barilla - Kurtic, Kucka, Sprocati

Saknar: Karamoh
Osäkra: Inglese, Sepe, Kulusevski, Scozzarella, Cornelius

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.71 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip