Bottenmöte i den italienska Serie A där Cagliari tar emot Parma på Sardegna Arena. Båda lagen ligger på nedflyttningsplatser och riskerar att med stor sannolikhet åka ner till Serie B. Det är två poäng som skiljer lagen åt, där det är fördel till Cagliari - som har fem poäng upp till säker mark och en match fler spelad än Torino. Därmed är det viktiga poäng som står på spel.

Trots att Cagliari har fyra raka förluster i ryggen är med all rätt en liten favorit till seger på marknaden, då de har visat sig vara det bättre laget och kommer från en imponerande insats mot tabellettan Inter, som fick kriga hårt för att sätta dit vinnarmålet. Men Cagliari gjorde det riktigt tufft för Inter och var svåra att bryta ner, något som långt från alltid har varit fallet denna säsong. En stor anledning till detta är att skadelägret har blivit betydligt ljusare där ett flertal defensiva nyckelspelare har återvänt.

Dessvärre fortsätter Cagliari att vara uddlösa i sin offensiv då de ännu en gång misslyckades med att skapa många chanser, samt att ta vara på de få de skapade, mot Inter, vilket innebär att de bara har nätat två gånger i de fyra senaste matcher.

Det blev även en förlust i ligan senast för Parma mot det andra Milano-lag, AC Milan, med 1 - 3 där Parma återigen gjorde en platt match. Då fick ändå Parma spela med en man mer på planen då Zlatan Ibrahimovic blev utvisad med en halvtimme kvar av matchen. Parma lyckades reducera och gick hårt framåt för att kvittera, men släppte i stället in ett mål sent på övertid. Offensivt har Parma gjort minst mål av alla i Serie A där de är det enda laget som snittar mindre än ett mål per match i ligan.

I Cagliari är Marko Rog och Riccardo Sottil långtidsskadade medan Luca Ceppitelli, Alessandro Deiola och Matteo Tramoni tveksamma till start. I Parma saknas Joshua Zirkzee och Mattia Sprocati samt att ett flertal spelare är tveksamma till start, som Yann Karamoh, Simone Iacoponi, Roberto Inglese, Juan Brunetta och Valentin Mihaila medan Riccardo Gagliolo är avstängd.

Då Cagliari och Parma, som dessutom är ett av de lag som har gjort minst mål i Serie A, ställs mot varandra i ett tufft bottenmöte lutar detta starkt mot att bli en jämn och stängd match, där båda lagen värnar om poängen. Båda lagen har rutin i defensiven som borde klara av att hålla siffrorna nere. Därmed tror jag på ett målsnålt möte med max två insläppta mål totalt.

Speltips Cagliari - Parma:
Under 2,5 mål - odds 2.00 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Cagliari:
Guglielmo Vicario, Ragnar Klavan, Diego Godin, Daniele Rugani, Nahitan Nandez, Alfred Duncan, Radja Nainggolan, Razvan Marin, Charalambos Lykogiannis, Leonardo Pavoletti & Joao Pedro.

Preliminär startelva - Parma:
Luigi Sepe, Andrea Conti, Mattia Bani, Yordan Osorio, Giuseppe Pezzella, Juraj Kucka, Hernani, Jasmin Kurtic, Dennis Man, Graziano Pelle & Gervinho.
---

This is the stats tab
This is the post tip