Fredagsmöte mellan Cagliari och Torino. Här är mitt speltips!

Serie A
10. Torino 20 7 7 6 18:18 0 28
17. Cagliari 21 4 6 11 20:36 -16 18

Cagliari hemma
10 4 3 3 13:16 -3 15

Formen
O, F, O, V, F

Senaste match
Frosinone - Cagliari 3-1

Torino borta
10 2 3 5 6:12 -6 9

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Genoa - Torino 0-0

Fördel Torino

Det är kanske inte jordens publikmatch som Serie A inbjuder till på fredagskvällen. Ligatian Torino gästar Sardiniens stolthet Cagliari. Personligen är jag glad att Cagliari är tillbaka i Serie då så att inte serien blir så dominerat av norr. Tidigare har ju även Sicilien varit representerat men det är lite öken där just nu med Palermo i Serie B och Catania som gör resan tillbaka efter konkurs.

Hemmatränaren Ranieri har dock ingen wow-trupp och jag tror att man riskerar att få slåss om sin överlevnad in i det sista. Sedan är det generellt aldrig lätt att komma till Sardinien och plocka tre poäng. Det har bara tre av tio lag lyckats med. Samtidigt tror jag att Torino har ett lagbygge som passar för den här typen av match. Zapata och Sanabria är ett rätt bra anfallspar i Serie A och står för fyra respektive tre mål framåt. Cagliari kommer från en svidande torsk med 3-1 borta mot Frosinone (fel lag att förlora mot om man vill undvika en bottenstrid). Innan dess slog man dock Bologna hemma så jag väger inte in dagsform alltför mycket här i deras fall. Däremot tycker jag att Torino har varit stabilt en längre period. Bara en förlust på sina sju senaste (1-0 borta mot Fiorentina) och senast kommer man från seger 3-0 hemma mot Napoli följt av 0-0 borta mot Genoa. Jag tycker att mycket talar för att Torino kommer härifrån med poäng.

Cagliari saknar: Rog, Oristianio out. Shomourodov och Mancosu är tveksamma och Luvumbo är på AFCON. När det gäller Torino så saknas bara Schuurs helt säkert medan Soppy och Radonjic utvärderas.

SPELTIPS
Jag spelar en Betbuilder hos Expekt med dubbelchansen X2 + under 2.5 mål till 2.02 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip