Tar över 2,5 mål i Cardiff-Arsenal.

Cardiff står på två poäng hittills, vilket är tack vare två 0-0-matcher. Har alltså inte gjort mål ännu. Många pekade ut truppen som den svagaste i hela ligan, det verkar stämma rätt väl om vi ska gå på hur det sett ut hittills. Har dock skapat en del målchanser i sina matcher och förr eller senare kommer de såklart göra mål. Inget lag i PL har en större negativ diff på expected goals jämfört med hur många mål de faktiskt gjort. Litet urval såklart, men något säger det.

Hemma mot ett defensivt mycket svagt Arsenal - tror de spräcker målnollan här.

För Arsenals defensiv är virrig deluxe. Nu har visserligen schemat varit tufft inledningsvis, men sex insläppta på tre matcher kunde faktiskt varit mer. Mustafi och Sokratis är enligt mig ett riktigt svagt mittbackspar för den här nivån - alla lag i de två översta divisionerna i England känner nog att de kommer få sina målchanser. Blir inte bättre av att Emery envisats med att bänka Torreira hittills - den enda defensiva mittfältaren som faktiskt kan skydda backlinjen.

Offensivt är Arsenal okej. Ramsey, Aubameyang, Lacazette, Özil (om han inte är "sjuk") och Mkhitaryan är en offensiv som bör kunna göra två mål per match mot samtliga PL-lag från plats sju och neråt. Emery är en offensivt balanserad coach med ständigt överlappande ytterbackar och ett off-viktat mittfält. Lär vilja ta tag i spelet från start här och om ett ledningsmål kommer lär taktiken inte ändras nämnvärt. Hade ett tiotal omställningslägen sista halvtimmen senast mot West Ham där många spelare deltog. Med lite mer skärpa hade 3-1-målet kommit tidigare.

Arsenal bör väl vara snäppet bättre till slut, men känner inte att det här Emery-laget kommer hålla särskilt många nollor just nu. Särskilt inte borta.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip