Att tränare kommer och går under Roman Abramovich vet vi och inte är väl Sarri något undantag? Mycket tveksam om italienaren stannar efter denna säsong. Väldigt svårt att se vart Chelsea slutar i tabellen denna säsong. Väldigt jämnt mellan 3:e och 6:e-platsen i tabellen. Inne i en liten svacka på bortaplan – förlorat 5 av 8 senaste bortamatcher. Cardiff skräller!

Tabell:
6. Chelsea 30 17 6 7 50/33 57p
18. Cardiff 30 8 4 18 27/57 28p

Cardiff har en tung säsong men blandar och ger. Har två poäng upp till Burnley på säker mark och elva ner till Fulham på 19:e plats. Två matcher mer spelade dock. Tog en viktig 2-0-seger mot West Ham senast medan Burnley har fyra raka förluster nu.

Nu ställs Cardiff mot Chelsea på hemmaplan och varje poäng är livsviktiga nu om de ska klättra upp till säker mark. Blandar och ger som sagt men såg ruskigt stabila ut senast mot West Ham – skapade massvis med chanser där Hoilett och Camarasa noterades i målprotokollet.

Chelsea har vunnit åtta av de 14 senaste bortamatcherna eller förlorat fem av de senaste åtta, beror på hur man ser det. Förlorade en tung match mot Everton med 2-0 innan landslagsuppehållet. Senaste vinsten var i början på mars mot Fulham. Därefter ett oavgjort hemma mot Wolves. Hazard då? Nä, tydligt att killens motivation börjar att ta slut och han ser sig själv mer och mer på Santiago Bernabéu-stadion i sommar.
Svårt att förstå Sarri just nu – talangen Callum Hudson-Odoi sitter där på bänken och används inte på rätt sätt. Fick en startplats i landslaget utan att vara med i en startelva i PL – kefft.
Nej, jag tror detta kan bli en tuff match för Chelsea och går på skrällchans.

Möjliga startelvor

Cardiff: Etheridge – Peltier, Manga, Morrison, Bennet – Ralls, Gunnarsson– Murphy, Camarasa, Hoilett – Niasse
Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Emerson – Kante, Jorginho, Barkley – Pedro, Higuain, Hazard

SPEL: Cardiff asian +1,5 till 1,71x
Hos bet365

Twitter @Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip