Det är två formlösa lag som drabbas samman i engelska FA Cupen på Cardiff City Stadium i Wales där Cardiff City tar emot Leeds United. Inget av lagen har någon seger i de fem senaste matcher, i alla tävlingssammanhang. Båda lagen parkerar på den nedre halvan, på respektive tabellen. Medan Cardiff håller till i Championship spelar Leeds i den högsta ligan och har allt som krävs för att ta sig vidare från den tredje omgången.

När lite mer än halva säsongen har spelats färdigt ligger Cardiff på plats 20 i tabellen. Det är bara 2 poäng ner till Blackpool, som är på en nedflyttningsplatsen. Formen är iskall, med en förlust sist på Nyårsdagen mot Blackburn. Innan dess har det blivit fyra raka kryssmatcher. Cardiff har inte hittat nätmaskorna på de tre senaste ligamatcher och har därmed en rejäl måltorka. Tränaren Mark Hudson kan komma att bortprioritera detta möte, då överlevnad står på spel.

Att gå segrandes ur dueller har varit ett bekymmer för Leeds denna säsong - som bara har fem segrar efter 19 omgångar i Premier League. Dock har spelet sett allt bättre ut. Att nolla tabelltrean Newcastle följdes upp med en ny poäng mot West Ham, i ett möte som slutade 2 - 2. Rodrigo på topp är i högform, med 10 fullträffar i ligaspelet. Tränaren Jesse Marsch har en bra bredd i truppen, om han skulle välja att rotera, med kvalité nog för att besegra Cardiff.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Leeds vinner matchen och alltså slår ut Cardiff efter ordinarie tid.

Speltips Cardiff - Leeds:
2. Odds 1.85 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Cardiff:
Ryan Allsop, Tom Sang, Perry Ng, Curtis Nelson, Jack Simpson, Ryan Wintle, Joe Ralls, Andy Rinomhota, Jaden Philogene-Bidace, Mark Harris & Callum O'Dowda.

Preliminär startelva - Leeds:
Joel Robles, Luke Ayling, Liam Cooper, Diego Llorente, Junior Firpo, Tyler Adams, Marc Roca, Crysencio Summerville, Brenden Aaronson, Jack Harrison & Joe Gelhardt.
---

This is the stats tab
This is the post tip