Det här slarvar väl inte Man City bort? -1,5 spelas - tvåmålsseger krävs.

Man City har fortfarande chans att ta fyra titlar. Ligan är mer eller mindre klar, Ligacupfinalen är inbokad och snart vankas åttondel i CL. Det här är fjärde titelchansen och med Arsenal och Liverpool utslagna ser vägen mot en FA-cupseger inte så svår ut. Därmed tror jag knappast Pep och co. slarvar bort det här. Har "råd" att rotera i ligaspelet också med tanke på tabelläget där. Fyra dagars vila inför den här matchen efter ligacupvinsten mot Bristol City. WBA hemma på onsdag kommande vecka, vilket känns som en överkomlig uppgift. Verkar därför kunna bli en rätt stark elva, vilket nog är smart då ett omspel är det sista laget behöver i det här skedet av säsongen.

Tänkbart lag:

Bravo
Walker-Otamendi-Stones-Zinchenko
De Bruyne-Fernandinho-Gundogan
Sterling-Aguero-Silva

Övriga tänkbara spelare: Ederson, Touré, Adarabioyo, Díaz, Walker, Mangala, Otamendi, Sané.

Inga nya skador att rapportera om, fortfarande Jesus, Delph och Mendy out.

Cardiff, visst. Topplag i Championship, årets match-läge och hemmaplansfördel. Det är inte så att man bara åker dit och vinner genom att ställa ut skorna. Samtidigt har Man City hållit en så oerhört hög nivå den här säsongen. Visst, känslan är att de gasat på lite mindre senaste tiden, men resultatraden är oerhört stark. Löser uppgifterna de ställs inför och vinner ofta relativt bekvämt. Bredden på laget är bra, så bytena de gör innebär allt som oftast att minst ett par fräscha offensiva pjäser kommer in. Inte sällan blir det tungan på vågen som avgör till slut. Vid eventuellt uddamålsunderläge kommer säkerligen Cardiff gambla mer än vanligt för att forcera in en kvittering, inte omöjligt att Man City kontrar in en boll då.

Om det inte redan är avgjort vill säga. Det skiljer en division mellan lagen och då ska man komma ihåg att det nästan skiljer ytterligare en division mellan MC och övriga lag i PL. Peps mannar har ett fåtal poängtapp - de flesta matcherna har de vunnit klart, oavsett motstånd. Ett märkligt undantag är cupmatcherna mot Championship-lag. Wolves och Bristol City har båda gett Man City rätt tuffa matcher - så Pep är förvarnad och medveten om Championshiplagens kvalitét, vilket han även varit inne på inför matchen.

Cardiff har dessutom en ganska jobbig skadelista:
Yanic Wildschut cupspärrad 2/0
Aron Gunnarsson 12/0
Danny Ward 18/4
Craig Bryson 13/1
Matthew Connolly 1/0

Med tanke på att City verkar mönstra ett starkt lag och med tanke på hur lätt de avfärdat motstånd av bättre kaliber i PL ska de ha toppchans här. Visst, FA-cup är skrällarnas turnering, men det skiljer minst en klass på lagen.

0-3?

This is the stats tab
This is the post tip