Nottingham Forest har fått upp ångan och börjar på allvar kunna blicka mot att utmana om Premier League-uppflyttning. Samtidigt kämpar formsvaga Cardiff i bottenstriden.

Cardiff City:

Cardiff rasar i tabellen och dinglar nu med benen precis ovanför nedflyttningsstrecket och med en ytterst oroväckande formkurva. Cardiff har förlorat fyra och kryssat två av de sex senaste, och står bara noterat för blott tre segrar på de senaste 20 matcherna – där man dessutom förlorat hela 14 matcher.

Wales-laget, som vanligtvis brukar prestera bra på hemmaplan, har dessutom haft det oerhört tufft med hemmaspelet
den här säsongen. The Bluebirds är Championships allra sämsta hemmalag med resultatraden 2-1-9.
Preliminär startelva: Smithies; McGuinness, Flint, Morrison; Drameh, Doyle, Pack, Vaulks, Ng; Collins, Watters

Nottingham Forest:

Nottingham Forest har rejält med vind i seglen för tillfället efter en strålande start på 2022. Steve Coopers gäng är just nu en poäng utanför playoff-platserna och har all anledning att snegla uppåt med förhoppning om att utmana om en Premier League-plats.

Efter segern mot Arsenal i FA-cupen har Forest radat upp tre raka segrar i The Championship och har endast förlorat två av deras 14 senaste matcher. Forest har dessutom presterat bra på bortaplan, där man bara förlorat en av de elva senaste.

Defensiven, där nyförvärvet Steve Cooke fått en bra start, har varit solid med tre hållna nollor på de fyra senaste matcherna. Manchester United-lånet James Garner har börjat imponera storligen under Cooper och är viktig på det centrala mittfältet, och framför fortsätter rutinerade Lewis Grabban och – framför allt - Wales stjärnskott Brennan Johnson att övertyga. Aston Villa-lånet Keinan Davis har också varit en välbehövlig injektion offensivt och fick göra sitt första mål för Forest i 3-0-segern mot Barnsley i veckan.

Preliminär startelva: Samba; Yates, Cook, McKenna; Spence, Garner, Colback, Lowe; Johnson, Grabban; Davis

Analys: Två lag med vitt skilda formkurvor. Forest imponerar för tillfället och har all anledning att lägga fullt fokus på att lyfta ytterligare i tabellen och utmana om uppflyttning. Steve Cooper har fått ordning på saker och ting och Forest reser förstås till Cardiff med siktet inställt på tre nya poäng. Forest är i gott slag och har presterat bra även på bortaplan. Cardiff, å andra sidan, dalar i tabellen. Formen är svag och Cardiff har varit ligans sämsta hemmalag.
Forest bör ha goda möjligheter att plocka ytterligare en trepoängare här.

Speltips: Nottingham Forest Asian Handicap 0

TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!




This is the stats tab
This is the post tip