Omgång 9 av den spanska La Liga inleds på Municipal de Balaidos där Celta Vigo ska ta emot Alaves. Formkurvorna pekar åt två olika håll för dessa två lag. Celta Vigo har ingen seger på de fem senaste ligamatcher medan Alaves har visat en strålande form under ligans åtta spelade matcher. Marknaden har Celta Vigo som en favorit till dubbla pengar - vilket jag är starkt oenig om, med tanke på att Alaves ligger bättre till i tabellen och är något av en mardröms motståndare för Celta Vigo.

Celta Vigo ligger precis i mitten av tabellen, på en tionde plats. Sedan 2-0 segern hemma mot Atletico Madrid den första september har Celta Vigo haft stora problem med att spela på en jämn hög nivå och framför allt att vinna sina matcher. Gång på gång har Celta Vigo ledning i sina matcher för att sedan tappa ledningen i andra halvleken. Så vilka är de fem lagen som Celta Vigo har haft problem med att vinna mot på sistone? Jo, Girona, Valladolid, Valencia, Getafe och Sevilla. Det är endast Sevilla som ligger högre upp i tabellen än vad Alaves gör efter åtta spelade omgångar.

Till denna match har Celta Vigo ett stort avbräck och ett stort frågetecken. Det handlar om två nyckelspelare. Den första är mittbacken Nestor Araujo, som har spelat Celta Vigos samtliga matcher hittills i ligan. Han är avstängd efter två gula kort, på två minuter. Det stora frågetecknet är att anfallaren, Maxi Gomez, som har gjort fyra mål och fyra assist hittills i ligan, brottas med en stukad fotled. Han är ytterst tveksam till start och även om han startar så är han långt ifrån toppformen.

Självförtroendet hos Alaves är på topp efter ett frisparksmål på övertid mot självaste Real Madrid, där inhopparen Manu Garcia nätade slutresultatet 1-0. Alaves har ett kompakt försvar, som gör att de är svåra att göra mål på, samtidigt som de är sylvassa i offensiven. Alaves har nämligen gjort mål i sina sex senaste ligamatcher. Anledningen till att Alaves ligger så pass högt upp i tabellen är att de på åtta spelare ligamatcher endast har två förluster - borta mot Barcelona och Levante.

Så pass bra är Alaves i nuläget. Som spiken i kistan har Celta Vigo haft det otroligt tufft mot Alaves. På de fem senaste inbördes möten har Celta Vigo lyckats vinna endast en gång, med resultatet 1-0, i en extrem hård match förra säsongen, där just Maxi Lopez gjorde målet för Celta Vigo. Här är deras fem senaste möten i ligan och den spanska cupen:

La Liga: 3/2, 2018
Alaves 2 - 1 Celta Vigo

La Liga: 10/9, 2017
Celta Vigo 1 - 0 Alaves

La Liga: 14/5, 2017
Alaves 3 - 1 Celta Vigo

Copa del Rey: 8/2, 2017
Alaves 1 - 0 Celta Vigo

Copa del Rey: 2/2, 2017
Celta Vigo 0 - 0 Alaves

Detta möte kommer också att vara stentufft så jag ser ingen anledning till att det ska vara 50-50 att Celta Vigo går och vinner denna match. Med den dåliga formen hos Celta Vigo och de viktiga avbräcken på nyckelspelare, samt att Alaves har spelat riktigt bra i ligan finner jag ett stort värde i oddset 1.95 på att Alaves åtminstone ska ta en poäng (om inte alla tre) i mötet. Därmed lägger jag ett vinnarspel på X2 i matchen hos OHMbet, SpeedyBet eller bet365 .

---
Bekräftad startelva Celta Vigo: Sergio Alvarez, Junior Alonso, Gustavo Cabral, Facundo Roncaglia, Hugo Mallo, Fran Beltran, Stanislav Lobotka, Brais Mendez, Sofiane Boufal, Dennis Eckert & Iago Aspas.

Bekräftad startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Martin Aguirregabiria, Ruben Duarte, Darko Brasanac, Tomas Pina, Manu Garcia, Ibai Gomez, Jonathan Calleri & Jony.

This is the stats tab
This is the post tip