Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Municipal de Balaidos där Celta Vigo ska ta sig an Athletic Bilbao. Marknaden har valt hemmalaget som en liten favorit till cirka 2,45 i odds, då Bilbao har haft en jobbig säsong och har bara vunnit två matcher på 17 omgångar. Celta Vigo saknar dock sin bästa spelare medan Bilbao har storsatsar på försvarsspel sedan den nya tränaren kom nyligen. Detta blir inget målkalas och oddset på max två mål i matchen lockar mig.

Avsaknaden av Celta Vigos bästa spelare, Iago Aspas, som har gjort 10 ligamål, kommer att märkas markant. Celta Vigo har redan problem med att göra mål och har misslyckats med detta i sina två senaste matcher. Förvisso var det en bortamatch mot ligaettan Barcelona senast men dessförinnan blev det mållöst mot Leganes hemma. I 0 - 2 förlusten mot Barcelona skadade Iago Aspas en vadmuskel och är borta tills februari. Så det är stora bekymmer offensivt, samtidigt som det går bra i defensiven.

Det går inte att bortse att Celta Vigo har skött sig bra i försvaret. Först höll de nollan mot Leganes hemma och sedan släppte de in endast två mål borta mot Barcelona - som på sistone har spottat in mål. Celta Vigo har länge spelat med en stabil fyrbackslinje som nu verkligen är samspelta. Det är inga skador eller avstängningar bakåt så Miguel Cardoso har alla spelare disponibla, förutom då Aspas. Nu ställs de mot en motståndare som är bland de lagen som har störst problem att göra mål.

Ända sedan Gaizka Garitano kom till Athletic Bilbao som huvudtränare så har han i princip endast fokuserat på försvaret. Det har varit ett oerhört defensivt Bilbao som har inte tagit många risker i anfallsspelet och det har därmed inte heller resulterat i många mål. I ligan har det blivit två mål framåt på tre matcher - båda målen har kommit från Aritz Aduriz på straff. Mer än så har det inte blivit och några vassa lägen eller uteblivna målchanser finns det inte att prata om.

Dock har Gaizka Garitano också lyckats med försvaret. För det har endast blivit två insläppta mål på dessa tre matcher. Se här:

La Liga: 22/12, 2018
Athletic Bilbao 1 - 1 Valladolid

La Liga: 17/12, 2018
Alaves 0 - 0 Athletic Bilbao

La Liga: 10/12, 2018
Athletic Bilbao 1 - 0 Girona

Det är bannemig svårt att göra mål på Athletic Bilbao när de spelar så pass defensivt som de gör i nuläget. Utan sin främsta målskytt kommer även Celta Vigo att ha bekymmer.

Jag finner därmed ett värde i att spela på att denna match inte blir målrikare än två mål totalt. Så jag lägger ett spel på under 2,5 mål i matchen till oddset 1,83 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Celta Vigo: Ruben Blanco, Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Nestor Araujo, David Junca, Fran Beltran, Okay Yokuslu, Stanislav Lobotka, Brais Mendez, Maxi Gomez & Sofiane Boufal.

Bekräftad startelva Athletic Bilbao: Iago Herrerin, Unai Nunez, Ander Capa, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Dani Garcia, Benat Etxebarria, Inigo Cordoba, Iker Muniain, Oscar De Marcos & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip