De regerande La Liga mästarna Atletico Madrid inleder sitt titelförsvar med en resa till Balaidos där Celta Vigo står på andra sidan gräset. Förra säsongen avslutade Celta Vigo på en åttonde plats i tabellen och missade därmed Europa platserna. Atletico Madrid kom två poäng före ärkerivalerna Real Madrid och väntas utmana dem och Barcelona om ligatiteln även denna säsong. Ett bortamöte i Vigo är aldrig enkelt. Samtidigt har Atletico Madrid så mycket kvalité i truppen att de ska klara av utmaningen ändå.

Efter en seg start på säsongen där Celta Vigo snabbt hamnade på den nedre halvan av tabellen studsade de tillbaka när halva säsongen var klar. Då log de på en åttonde plats och höll sig där tills alla matcher var färdigspelade. Avslutningen var snygg med fyra raka segrar innan det blev en förlust hemma mot Real Betis med 2 - 3 i den sista omgången. Under försäsongen har Celta Vigo slagit Sanluqueno med 3 - 0 och Wolves med 1 - 0. Celta Vigo hoppas på en Europa plats (topp 7) denna säsong.

I premiären väntar en betydligt tuffare uppgift i form av ligamästarna. Atletico Madrid inledde La Liga piggast av alla där de kom upp till 54 poäng redan efter 21 omgångar. Där och då såg det nästan klart ut, men förluster mot Levante, Sevilla och Athletic Bilbao, i samband med att Barcelona och Real Madrid tog raka segrar, gav ändå spänning i tabellen. I och med att Atletico Madrid vann sina tre sista ligamatcher över Real Sociedad, Osasuna och Valladolid säkrades ligatiten för första gången sedan 2014.

Atletico Madrid har förstärkt truppen genom att köpa in en kreatör på mittfältet, Rodrigo De Paul från Serie A laget Udinese. Han är en förstärkning när det kommer till det offensiva spelet. Defensiven hos Atletico Madrid håller i vanlig ordning en världsklass. Trots att premiären är tuff ska Atletico Madrid återigen klara av att koppla ett tidigt grepp, för att utmana Real Madrid och Barcelona, som sliter ekonomiskt, om titeln. Därmed blir det ett spel på en rak Atletico Madrid seger till en bit över dubbla degen.

Speltips Celta Vigo - Atletico:
2 - odds 2.15 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Matias Dituro, Hugo Mallo, Nestor Araujo, Jose Fontan, Javier Galan, Renato Tapia, Nolito, Denis Suarez, Brais Mendez, Iago Aspas & Santi Mina.

Bekräftad startelva - Atletico:
Jan Oblak, Stefan Savic, Jose Gimenez, Mario Hermoso, Saul Niguez, Geoffrey Kondogbia, Koke, Yannick Carrasco, Marcos Llorente, Thomas Lemar & Angel Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip