Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål @ 1,77 - X3000 -
Extraspel 1: Jörgen Strand Larsen över 0,5 skott på mål @ 1,79 - X3000 -
Extraspel 2: Ilkay Gundogan över 0,5 assist i matchen @ 3,80 - X3000 -

Hemmalaget Celta bara tre poäng från nedflyttningsplats i La Liga. Förlorat tre av de fyra senaste ligamatcherna. Så klart inte bra med endast tre poäng av tolv möjliga men rent spelmässigt har det inte sett så illa ut. Vann näst senast mot Osasuna med 3-0 borta och senast blev det 2-3, också det på bortaplan, mot Getafe. Getafes första två mål var returer som ett lite mer alert Celta försvar kunde fått bort och det sista var en touch som ställde målis Vincente Guaita.

Framåt ser det helt ok ut med norrmannen Jörgen Strand Larsen i fint slag. Så kan man bara vässa till defensiven så ska man nog kunna greja kontraktet. Har efter den här matchen möten med Cadiz på 18e plats och jumbon Almeria.

Pröjsade en hel del för anfallaren Tadeo Allende (Godoy Cruz) och det känns inte som att man köpt argentinaren för att sätta honom på bänken. Kan mycket väl få startplats på ena kanten här. Fick även in backen Javier Manquillo från Newcastle under fönstret och han har startade de två senaste.

Skadeläget inte så farligt men man saknar Ex-Bajen duon Joseph Aidoo & Williot Swedberg. Lagets andra svensk Carl Starfelt har blivit förpassad till bänken då tränare Rafael Benitez föredragit att spela mittfältaren Renato Tapia som mittback. Anfallaren Jonathan Bamba hemma från Africa Cup of Nations med en guldmedalj runt halsen och kan precis som nu skadefria argentinaren Franco Cervi vara aktuell att få speltid här.

Ny målfest för Barca att vänta?

Tabelltrean Barcelona har haft en del märkliga matcher på slutet och senast var inget undantag. Tog planenligt ledningen efter en kvart men sedan hamnade man i underläge två gånger i matchen innan Lamine Yamal satte sitt andra mål för kvällen och "räddade" en poäng för storklubben. På tal om unga talanger i Barca så är Vitor Roque tillbaka efter avstängning. Tror dock att han får inleda på bänken och att Xavi håller fast vid sin anfallstrio (Yamal, Lewandowski och Pedri).

Gavi, Ferran Torres och Joao Felix fortsatt skadade. Marcos Alonso, Alejandro Balde, Oriol Romeu och Sergi Roberto också borta pga skador. Målis Marc-Andre ter Stegen, Inigo Martinez och Raphinha har alla lämnat sjukstugan och kunde medverka senast.

Troligen kommer ter Stegen även vakta buren här och nog såg tysken lite ringrostig ut senast efter nästan tre månaders skadefrånvaro. Kan behöva ett par matcher för att komma upp i normal standard. Fladdrige backen Ronald Araujo var bänkad senast men ersättaren Inigo Martinez har också varit skadad ett bra tag och kan också behöva lite tid för att hitta formen. Talangen Pau Cubarsi är bra men saknar rutin och det syns i vissa situationer.

Tycker att det finns bra förutsättningar för mål i den här matchen. Barcelona lär i vanlig ordning bjuda upp till dans och Celta vill nog gärna visa fansen att de kan göra goda insatser även hemma efter två bra prestationer på bortagräs. Vi testar därför att köra en ihopbakad dubbel som lyder enligt nedan.

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst tre mål i matchen.

Den som känner för att ha ett par TV-spel att jobba in under matchen så känns följande fina.

Jörgen Strand Larsen över 0,5 skott på mål @ 1,79 - Fått iväg ett skott på mål i de tre senaste matcherna och lär pröva igen från centerpositionen.
Ilkay Gundogan över 0,5 assist i matchen @ 3,80 - Sex ass totalt under säsongen och tre av dem i de fyra senaste matcherna. Så i bra passform!
This is the stats tab
This is the post tip