Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Balaidos där Celta Vigo ställs mot Cadiz, i lite av ett tidigt ångestmöte. 1x2-vinnaroddsen känns relativt nyktra, där marknaden har Celta Vigo som favoriter till seger. Däremot är något målkalas inte att vänta, då båda lagen har varit ineffektiva när det kommer till att ta vara på sina lägen, överlag. Mitt speltips landar därmed på ett över/under spel, till ett bra odds.

Efter 14 omgångar ligger Rafael Benitez och hans Celta Vigo på en nedflyttningsplats. Inför omgången är det två poäng upp till Mallorca, som är på en säker plats. Med bara en seger under säsongen har formen varit iskall. Sex förluster och fyra kryss på de tio senaste ligamatcher säger allt. Att hitta nätmaskorna har varit ett bekymmer. Det gick bra att näta tre gånger om nyligen mot Athletic Bilbao, men därefter blev det mållöst på Mestalla mot mittenlaget Valencia. Där skapades inte mycket, men Celta Vigo försvarade sig bra.

För Sergio Gonzalez och hans Cadiz har det gått snäppet bättre. De har tre poäng fler än Celta Vigo, men i övrigt en liknande form. Efter att ha misslyckats med att näta mot stormakten Real Madrid och Getafe lyckades Ruben Alcaraz ge Cadiz ledningen sist mot Mallorca. Dock kom en kvittering genom Abdon Prats, som fastställde slutresultatet. Cadiz är det laget i divisionen som har nätat minst gånger av alla, nämligen elva gånger. Något som de fortsätter att ha bekymmer med.

En målsnål drabbning?

Även om Celta Vigo ses som klara favoriter till seger väntas detta bli en tajt tillställning, mellan två lag som ändå är kapabla till att göra stabila defensiva insatser mot varandra. Samtidigt som de båda gängen sliter något i den sista tredjedelen.

Därmed blir det ett lir på att vi får se noll, ett eller max två fullträffar totalt i matchen.

Speltips Celta Vigo - Cadiz:
Under 2,5 mål - odds 1.89 hos X3000 .
This is the stats tab
This is the post tip