Söndagens jämnaste match i den spanska La Liga spelas på Balaidos där Celta Vigo tar emot Espanyol. Marknaden öppnade med hemmalaget som en tydlig favorit men har sedan dess gått upp en aning i oddset. Även om Celta Vigo ska vara en pytteliten favorit, i form av hemmaplans fördel, så är detta för mig en öppen historia. När marknaden fortfarande erbjuder dubbla pengar på att Espanyol åtminstone ska kunna ta en poäng i mötet så finner jag det intressant.

Segersviten på tre raka ligamatcher sprack för Celta när de förlorade mot Alaves med 1-2 borta. Det går att diskutera huruvida formen fortfarande är bra eller inte, men det såg inte så bra ut mot Alaves. Celta släppte in två tidiga mål och Iago Aspas lyckades reducera i slutminuterna. Insatsen var inte direkt årets bästa och det gick inte förbi någon åskådare att spelarna i Celta är en aningen trötta. Nu ställs de mot ett formsvagare lag som lyckades ta en poäng mot storebror och ligaettan Barcelona.

Efter två raka förluster i ligan var Espanyol på väg mot seger i derbyt mot Barcelona, men fick nöja sig med resultatet 1–1. Mittfältaren Esteban Granero drog på sig säsongens femte gula kort och missar mötet mot Celta. Däremot får de in i stället en rutinerad mittfältaren, Carlos Sanchez, samt att ytterstjärnan Pablo Piatti är åter i truppen efter att ha återhämtat sig från sin skada. Även om Espanyol förlorade bollinnehavet stort mot Barcelona så spelade de smart och Quique Flores måste vara nöjd med försvaret, som verkligen levererade. Espanyol kommer att försvåra alla situation för Celta i anfallsspelet samt vara på alerten vid omställningar och kontringar, precis som senast mot Barcelona.

Vad gäller tidigare inbördes möten så har även de varit öppna. Här kommer de fem senaste:

LaLiga: 18/9, 2017
Espanyol 2 - 1 Celta

LaLiga: 1/3, 2017
Celta 2 - 2 Espanyol

LaLiga: 25/9, 2016
Espanyol 0 - 2 Celta

LaLiga: 19/4, 2016
Espanyol 1 - 1 Celta

LaLiga: 12/12, 2015
Celta 1 - 0 Espanyol

Det har inte direkt varit någon dominans från något av lagen, vilket det med största sannolikhet inte heller blir i detta möte. Därmed finner jag ett stort värde i att spela en X2:a i matchen, som innebär att Espanyol tar en eller tre poäng mot Celta, till 2.01 i odds hos Bethard .
---
Preliminär startelva Celta Vigo: Ruben Blanco, Hugo Mallo, Facundo Sebastian Roncaglia, Sergi Gomez, Jonny, Daniel Wass, Stanislav Lobotka, Pablo Hernandez, Iago Aspas, Maximiliano Gomez & Pione Sisto.

Preliminär startelva Espanyol: Diego Lopez, Aaron Caricol, Naldo, David Lopez, Marc Navarro, Sergi Darder, Carlos Sanchez, Victor Sanchez Mata, Sergio Garcia, Gerard Moreno & Leo Baptistao.
---

This is the stats tab
This is the post tip