Omgång 7 av den spanska La Ligas avslutas på Municipal de Balaidos där Celta Vigo tar emot Getafe. Marknaden erbjuder en bit över dubbla pengar på att Celta Vigo vinner matchen och det är ett för högt odds, i mitt tycke. Anledningen till att vinnaroddset på Celta Vigo har gått upp kan ha att göra med att de tappade en 3-1 ledning mot Real Valladolid till 3-3. Dock har Celta Vigo spelat riktigt bra borta i Valencia medan Getafe slarvade i slutsekunderna mot Alaves senast. Då Celta Vigo är starka på sin hemmaborg ska de ha mycket goda chanser till en vinst och marknaden har därmed överreagerat.

När marknaden öppnade låg oddset på Celta Vigo på cirka 1.80. Därefter har den gått upp cirka 30 punkter, utan att det egentligen finns någon vettig förklaring till rörelsen. I utgångspunkt är Celta Vigo ett bättre lag, som befinner sig på övre halvan av tabellen. Oftast tar de mestadels av sina poäng hemma, även om de denna säsong har plockat viktiga poäng borta också. På hemmaplan har de redan slagit Atletico Madrid med 2-0. Senast tappade Celta Vigo ledningen men därefter spelade de riktigt bra borta mot Valencia.

På de fyra senaste matcherna har Iago Aspas gjort fem mål totalt och minst ett mål i varje match. Han är verkligen glödhet just nu. Det är även kollegan Maxi Gomez som också gör mål. Det är inget problem för Celta Vigo att göra mål på vilken motståndare som helst egentligen - och detta gäller även Getafe som håller tätt bakåt.

På sex ligamatcher har Getafe endast släppt in fem mål och för övrigt gjort fem mål framåt. Det måste sägas att Getafe är starka defensivt men de kommer nu till detta möte efter att ha släppt in tre mål på två matcher. Först blev det förlust hemma med 0-2 mot Atletico Madrid och senast 1-1 borta mot Alaves, där Jonathan Calleri gjorde mål i slutsekunderna för Alaves. Det var slarvigt att släppa in det målet och det är något som kan skada Getafe rejält.

Med tanke på att Getafe har börjat släppa in en del mål på sistone blir det svårt att hitta balansen när försvaret är skakat. Det är tufft att möta Celta Vigo borta, även om Getafe tidigare har kunnat plocka poäng. De senaste två möten på Municipal de Balaidos har slutat 1-1 och 0-0, men här ska Aspas och kompani göra betydligt fler mål, när Getafes försvar är i obalans.

Som en sista fördel till Celta Vigo är att de har en vilodag längre än vad Getafe har - vilket är av stor betydelse med tanke på hur pass många matcher alla spanska lag har haft på sistone.

Då marknaden egentligen inte har någon anledning till odds stigningen på Celta Vigo finner jag ett stort värde i att spela på att de vinner matchen mot Getafe. Därmed lägger jag ett spel på en rak Celta Vigo seger, till 2.20 i odds. Oddset hittas hos FastBet och Bethard .

---
Preliminär startelva Celta Vigo: Sergio Alvarez, David Junca, Nestor Araujo, Gustavo Cabral, Facundo Roncaglia, Hugo Mallo, Fran Beltran, Stanislav Lobotka, Okay Yokuslu, Maxi Gomez & Iago Aspas.

Preliminär startelva Getafe: David Soria, Leandro Cabrera, Bruno, Djene Dakonam, Damian Suarez, Amath Ndiaye, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Francisco Portillo, Angel Rodriguez & Jaime Mata.
---

This is the stats tab
This is the post tip