Det är något av ett tidigt ångestmöte när Celta Vigo tar emot Getafe på Balaidos. Det skiljer en poäng mellan lagen, till hemmalagets fördel. Båda lagen har näsan precis ovanför vattenytan. En annan gemensam sak är att båda lagen har en urusel form. Celta Vigo har dock varit snäppet bättre under säsongen och har en bättre trupp. Därmed får de också tipset, då sannolikheten är stor att den negativa trenden bryts.

I och med tre raka förluster har Celta Vigo halkat ner till en fjortonde plats i tabellen. Det är bara två poäng ner till Girona, som är på en nedflyttningsplats, efter tio omgångar. Tränare Eduardo Coudet och hans grabbar gjorde en bra insats inledningsvis och visade att det finns bra kvalitéer i truppen. Dock har resultaten uteblivit med förluster mot FC Barcelona, Real Sociedad och Valladolid. Bortaspelet har varit under all kritik medan hemmaspelet fortsatt är bra. Två av de tre senaste hemmamatcher har slutat med segrar - utan insläppta mål.

Även Getafe har haft bekymmer med formen på sistone. Hälften av matcherna har förlorats. Spelet har sett något bättre ut under de senaste omgångar. Det har blivit två raka oavgjorda tillställningar mot Rayo Vallecano och Athletic Bilbao. Sist nätade Carles Alena och Munir El Haddadi, då Getafe kvitterade två gånger om mot Athletic Bilbao. Quique Sanchez Flores har en försvagad trupp, som kommer att få bekymmer denna säsong med att hålla sig kvar i den högsta divisionen. Skadan på mittfältsmotorn Mauro Arambarri är fortsatt ett avbräck.

Trots att Celta Vigo har en iskall form har de förmågan att resa sig och ta en förlösande seger på hemmamark mot sämre lag. Det ska de klara av mot ett bottengäng som Getafe också. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Celta Vigo tar alla tre poäng mot Getafe. En rak etta i matchen.

Speltips Celta Vigo - Getafe:
1. Odds 1.81 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Celta Vigo:
Agustin Marchesin, Javi Galan, Oscar Mingueza, Joseph Aidoo, Hugo Mallo, Gabriel Veiga, Oscar Rodriguez, Fran Beltran, Carles Perez, Jörgen Strand Larsen & Iago Aspas.

Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Stefan Mitrovic, Domingos Duarte, Djene Dakonam, Damian Suarez, Nemanja Maksimovic, Luis Milla, Carles Alena, Fabrizio German Angileri, Borja Mayoral & Enes Unal.
---

This is the stats tab
This is the post tip