Celta Vigo:

Celta Vigo har tappat formen rejält i säsongens slutskede och har nu fyra raka nederlag. I stället för att blicka upp mot Europa så tvingas Celta plötsligt i stället kasta oroliga blickar bakom axeln när man mer och mer dragits in i nedflyttningsstriden. Med tre omgångar kvar att spela är Celta nere på 15:e plats, bara fyra poäng före Real Valladolid under nedflyttningsstrecket.

Hemmaarenan Balaídos har långt ifrån varit någon ointaglig hemmaborg den här säsongen och Celta är faktiskt La Ligas tredje sämsta hemmalag, som de senaste veckorna förlorat hemma mot både Valencia och Mallorca. Celtas fanbärare och främsta målskytt Iago Aspas, som är vital för galicierna, har dragits med skadebekymmer och kom inte till spel mot Athletic Club. Aspas är ett frågetecken även här, där Celta-fansen lär hålla andan med förhoppning om att veteranen kommer till spel. Tapía lär dock vara tillbaka, men Celta saknar Fran Beltrán och Luca de la Torre.

Girona:

Om Celta tvingas kasta blickar över axeln och oroa sig över att på allvar dras in i nedflyttningsstriden så har Girona desto större anledning att vara optimistiska. Girona har en strålande säsong och är åtta i La Liga, blott två poäng efter Athletic Club på den sista Europaplatsen. Senast gjorde man en bra match hemma mot Villarreal, men tappade poäng i slutminuterna när Gerard Moreno satte dit 2-1-målet i den 94:e minuten. Dessförinnan hade Girona tre raka segrar – mot Real Madrid, Sevilla och Mallorca – innan ett 2-2-kryss mot Real Sociedad, så formen är det inget större fel på för Míchels gäng.

Míchel får tillbaka mittfältaren Oriol Romeu från avstängning, men förlorar David López av samma anledning.

Hemmasvaga Celta för stor favorit

Med tanke på formläget känns Celta som lite för stor favorit i det här läget och Girona, som har häng på Europa, är långt ifrån någon slagpåse. Katalanerna bör ha möjligheter att få med sig något från Galicien mot ett Celta som inte rosat marknaden på hemmaplan. Girona +0.5 finns till 1,75 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip