Celta Vigo får besök av de regerande mästarna Real Madrid när lagen drabbas samman på Balaídos, i den spanska La Liga. Efter 27 spelade omgångar ligger Celta Vigo precis i mitten av tabellen, i ingenmansland, med en ojämn form där det senast blev mållöst mot Athletic Bilbao. Real Madrid har i veckan tagit sig vidare i Champions League utan att ha behövs resa och kan nu innan landslagsuppehållet gå all-in för att fortsätta utmana stormakterna Barcelona och Atletico Madrid i toppen av tabellen.

Det ska påminnas om att Celta Vigo hade en bedrövlig form inledningsvis då laget var involverat i bottenkampen. I och med tränarbytet har det blivit en positiv effekt, då laget tog en massa segrar i rad, men det verkar som att den fina effekten har avtagit. Celta Vigo är ett starkt lag med klasspelare som håller hög nivå i La Liga. Dock är de allt för ojämna där resultaten blandas och ges, som en förlust mot formsvaga Valencia för att därefter vinna med 4 - 3 mot tabelljumbon Huesca. I Celta Vigo saknas fortfarande Ruben Blanco, Emre Mor och Sergio Alvarez medan högerbacken Hugo Mallo är tillbaka efter avstängning.

Real Madrid har också skador på Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Mariano Diaz och Eden Hazard - vilket de förvisso har haft ett tag. Dock är skadeläget bättre än på bra länge, där de också får Carlos Casemiro tillbaka i startelvan. Han saknades senast mot Atalanta i Champions League, där Real Madrid återigen slog dem, denna gång med 3 - 1 på hemmaplan, efter mål av Karim Benzema, Sergio Ramos och Marco Asensio. Även i ligan blev det en seger senast hemma mot Elche med siffrorna 2 - 1.

Real Madrid har två poäng upp till tabelltvåan Barcelona och sex poäng upp till tabellettan Atletico Madrid. För att Real Madrid ska vara med och slåss om ligaguldet får de inte tappa poäng mot ojämna mittenlag. Då Real Madrid har fått tillbaka lagkaptenen Sergio Ramos efter skada, samt ett antal andra spelare, och att anfallsstjärnan Karim Benzema fortsätter att ösa in mål, ser jag dem som givna favoriter till att plocka samtliga tre poäng mot Celta Vigo. Det blir ett spel på en rak Real Madrid seger.

Speltips Celta Vigo - Real Madrid:
2 - odds 1.80 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Celta Vigo:
Iván Villar, Aaron Martin Caricol, Nestor Araujo, Jeison Murillo, Hugo Mallo, Nolito, Renato Tapia, Denis Suarez, Brais Méndez, Santi Mina & Iago Aspas.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vázquez, Raphael Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Marco Asensio, Karim Benzema & Vinícius Júnior.
---

This is the stats tab
This is the post tip