Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio de Balaídos där Celta Vigo tar emot Europa League mästarna Sevilla, i den spanska La Liga. Båda lagen kommer till matchen från varsin seger i ryggen, samt en fin form, så det väntas bli en intressant match. Sevilla är favoriter till seger, i och med en fjärde placering i tabellen men Celta Vigo har en stark offensiv och gör sin bästa säsong på länge. Så detta lutar mot att bli en underhållande tillställning där jag tippar på mål från båda sidor.

Även om Celta Vigo har en bra bit (nämligen nio poäng) upp till Europa platserna så gör de en fantastisk säsong överlag. Med tanke på att Celta Vigo de två senaste säsongerna har fått slåss för sin överlevnad och hamnat på plats sjutton i tabellen är det ett stort steg framåt. Denna säsong var Celta Vigo också med i bottenstriden, tills tränaren Eduardo Coudet kom in och vann 9 av 22 matcher, i alla tävlingar. Framförallt har offensiven förbättrats rejält, vilket gick att se i deras senaste 3 - 1 seger över Alaves, där anfallarna Nolito, Iago Aspas och Santi Mina samtliga nätade varsitt mål. Defensiven är dock fortfarande en akilleshäl i laget.

Sevilla vann säsongens första inbördesmatch hemma mot Celta Vigo med 4 - 2 och en lika målrik match är inte att utesluta. Trots att Sevilla inte har varit involverade i många målrika matcher på sistone så har laget en fortsatt grym offensiv, med skyttekungen Youssef En-Nesyri i högform. De kommer till matchen från en imponerande 1 - 0 seger över serieettan Atletico Madrid där ytterbacken Marcos Acuna avgjorde med 20 minuter kvar. Sevilla har därmed vunnit tre av sina fyra senaste ligamatcher.

I Celta Vigo är mittbacken Jeison Murillo avstängd, samt att målvakterna Ruben Blanco och Sergio Alvarez och mittfältaren Emre Mor fortsatt skadade. Det är även frågetecken på mittfältaren Augusto Solari och mittbacken Nestor Araujo, som testas sent. I Sevilla är det bara ytterbacken Sergio Escudero som inte är tillgänglig, efter att ha testats positivt för coronavirus. Givetvis ska Sevilla vara favoriter i matchen men Celta Vigos offensiv håller en väldigt hög La Liga klass och kan utmana om poäng.

Därmed finner jag en stor sannolikhet i att vi får se båda lagen briljera i offensiven och lyckas med att näta minst en gång vardera.

Speltips Celta Vigo - Sevilla:
Båda lag gör mål i matchen - odds 1.95 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ivan Villar, Hugo Mallo, Joseph Aidoo, José Fontán, Aarón Martín Caricol, Renato Tapia, Brais Méndez, Denis Suárez, Nolito, Iago Aspas & Santiago Mina.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesús Navas, Jules Koundé, Diego Carlos, Marcos Acuña, Joan Jordán, Fernando, Ivan Rakitic, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip