På Balaídos tar Celta Vigo emot Villarreal i den spanska La Liga. På förhand var det ett öppet möte, innan Celta Vigo spelade sin tuffa bortamatch mot de regerande mästarna Real Madrid. Inte nog med att Celta Vigo förlorade kampen och bröt sin fina svit på sex matcher utan förlust, de blev av med tre nyckelspelare i form av en avstängning och två skador. Kostsamt. Gästerna Villarreal utmanar om en Champions League plats denna säsong och har därmed en stor chans till att plocka samtliga tre poäng.

Celta Vigo hade fem segrar på sex matcher innan Real Madrid mötet. Formen var på topp. Dock så lyckades de inte skapa mycket i 0 - 2 förlusten och vägde helt enkelt lite för lätt. Värst av allt är att förlusten också innebar att tre spelare som har spelat samtliga 17 ligamatcher missar Villarreal matchen. Det handlar om mittfältaren Renato Tapia, som drog på sig sitt femte gula kort och är avstängd. Sedan drog anfallarna Iago Aspas och Nolito på sig skador som gör att de är otillgängliga månaden ut.

Villarreal lyckades studsa tillbaka direkt efter förlusten mot Sevilla, i kampen om den fjärde platsen, genom att ta en rak seger hemma mot Levante med 2 - 1. Det var oerhört viktigt och starkt gjort utav Villarreal. Denna säsong lägger Villarreal all fokus på att komma topp 4 i tabellen, där de har värvat Unai Emery som tränare och en drös spelare för att kriga om Champions League spel nästa säsong. Förutsättningarna är goda då laget inte har några nya skador och är starka både i offensiven och i defensiven.

Skadeavbräcken och avstängningen i Celta Vigo kommer att vara märkbart när en motståndare av Villarreals kaliber står på andra sidan planen. Därmed lägger jag ett spel på en Villarreal seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Celta Vigo seger och vinst vid en Villarreal seger i matchen.

Speltips Celta Vigo - Villarreal:
2 asian 0 (samma som Villarreal draw no bet) - odds 1.70 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Lucas Olaza, Nestor Araujo, Jeison Murillo, Hugo Mallo, Miguel Baeza, Okay Yokuslu, Fran Beltrán, Denis Suarez, Brais Méndez & Santi Mina.

Bekräftad startelva - Villarreal:
Sergio Asenjo, Ruben Peña, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Daniel Parejo, Etienne Capoue, Manuel Trigueros, Fer Niño, Moi Gómez & Gerard Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip