Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Municipal de Balaidos där Celta Vigo gästas av Villarreal. Två lag med segrar i ryggen. Celta Vigo parkerar på den nedre halvan av tabellen och har bara en poäng ner till bottenzonen. Villarreal har en fin form och har därmed klättrat upp till en sjätte plats - där det bara är en poäng upp till tabellfyran Real Betis. Celta Vigo är alltid starka inför hemmapubliken och borde klara av att följa upp segern med en ny utmärkt prestation.

Innan bortamötet mot tabelljumbon Elche hade inte Celta Vigo vunnit en ligamatch sedan starten av oktober månad, 2022. På Estadio Manuel Martinez Valero blev det en efterlängtad trepoängare när X-faktorn Iago Aspas gjorde matchens enda mål. Eftersom Celta Vigo har åkt ur den spanska cupen har de bara ligaspelet att fokusera på. Tränaren Carlos Carvalhal har en full trupp att välja och vraka mellan - då inga skador eller avstängningar finns.

Detsamma gäller inte tränaren Quique Setien, som har både Alex Baena och Raul Albiol avstängda. Båda drog på sig en femte varning i hemmasegern över mästarna Real Madrid. Vidare finns skador på Giovani Lo Celso och Nicolas Jackson. Självförtroendet är annars på topp, efter tre raka segrar bakom sig. Villarreal spelar även i Europa Conference League och är kvar i Copa del Rey - så de för ett flerfrontskrig.

Alla avbräck kommer definitivt att påverka Villarreal, som därmed inte bör ses som en liten favorit på marknaden. Eftersom så är fallet finns det ett värde att lägga ett spel på en ny seger till Celta Vigo på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Villarreal och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Celta Vigo - Villarreal:
1 asian 0 (samma som Celta Vigo draw no bet) - odds 2.10 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Celta Vigo:
Agustin Marchesin, Hugo Mallo, Oscar Mingueza, Joseph Aidoo, Unai Nunez, Javi Galan, Gabriel Veiga, Fran Beltran, Franco Cervi, Iago Aspas & Goncalo Paciencia.

Preliminär startelva - Villarreal:
Pepe Reina, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno, Alejandro Baena, Francis Coquelin, Daniel Parejo, Samuel Chukwueze, Gerard Moreno & Yeremi Pino.
---

This is the stats tab
This is the post tip