KAN AIK skrälla borta mot Celtic?

SKOTSKA Premier League
1. Celtic 2 2 0 0 12:2 6

Europaspelet

Sarajevo - Celtic 1-3
Celtic - Sarajevo 2-1

Celtic - Nomme Kalju 5-0
Nomme Kalju - 0-2

Cluj - Celtic 1-1
Celtic - Cluj 3-4

Allsvenskan
3. AIK 20 12 4 4 29:15 40

Europaspelet
Ararat - AIK 2-1
AIK - Ararat 3-1

Maribor - AIK 2-1
AIK - Maribor 3-2

Sheriff - AIK 1-2
AIK - Sheriff 1-1

Chinedu Obasi är tillbaka. Tarik Elyounoussi saknas. Det blir intressant att se vad Rikard Norling ställer ut för lag, men efter fiaskot hemma mot Kalmar så känns det givet att starta med Nabil Bahoui som ju visat storform, trots att han inte borde vara i form.

Ett troligt lag: Linnér - Granli, Karlsson, Mets - Lundström, Larsson, Adu, Bahoui, Salétros - Goitom, Sigthorsson/Obasi

Celtic ställde upp så här i fiaskot mot Cluj, där man tappade 2-1 och 3-2 till torsk 3-4.

Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - Forrest, Brown, Ntcham, MacGregor - Christie, Edouard, Johnston

Nytt i Celtic är att förstakeepern Bain är skdad och missar. Backen Abd Elhamed är osäker och Tom Rogic kanske inte riktigt är redo trots att han börjat träna igen. Onekligen har Celtic sin styrka i offensiven och sitt problem i försvaret just nu. Det gäller för AIK att stå pall i början så det här inte blir en riktigt tung afton. Ett bortamål är önskvärt men så länge det står 0-0 så kommer AIK självklart vara nöjda. Allt handlar om att få matchen att leva till nästa veckas möte på Friends arena.

För Celtic är det ett misslyckande att inte ha kvalat in till CL och det märks en besvikelse i supporterled. Hur motiverade är spelarna, och bryr sig fansen hur det går? Ja, det kommer knappast att vara samma elektriska stämning som i CL-kvalet och AIK kanske kan få dem frustrerade. Men då gäller det att AIK inte släpper in så enkla mål som man gjort på sistone.

SPELTIPS
Jag spelar Celtic -2 hörnor (måste ha tre eller fler hörnor än AIK) till 1.61 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip