Äntligen har skotska Celtic hittat formen. Detta kom i grevens tid, efter en seg försäsong och ligapremiär. Inför returen i Europa League kvalet hemma på Celtic Park mot Jablonec har Celtic två starka segrar i ryggen. Den första av dessa vinster kom just i detta kvalmöte, slutade med en 4 - 2 seger till Celtic i Tjeckien. Celtic har därmed kopplat greppet i kampen. I returen är de megafavoriter till att vinna igen. Då Jablonec måste jaga och öppna upp sig ännu mer kan detta lätt bli en ny storseger för Celtic.

Den nya tränaren Ange Postecoglou blev ifrågasatt direkt i och med den dåliga försäsongen. Det hjälpte inte heller att Celtic slogs ut ur Champions League kvalet av danska Midtjylland. I premiären blev det också förlust borta mot Hearts, men sedan fick det vara nog. Att fyra olika målskyttar i form av Liel Abada, Kyogo Furuhashi, James Forrest och Ryan Christie nätade för laget visar att alla verkligen lyfte sig. Segern i Europa League följdes upp med ett kross med tennissiffror över Dundee i Premiership.

Att näta tio mål på två senaste matcher visar vilka krafter det finns i Celtic. Nyförvärvet Kyogo Furuhashi stod för ett hattrick mot Dundee, inför över 24 000 åskådare. Självförtroendet är på topp och då har Jablonec inte mycket att sätta emot. Det var starkt av dem att lyckas näta på Celtic, genom mål av Vaclav Pilar och ett självmål av Nir Bitton. Mål gjorde Jablonec i matchen efter, i tjeckiska förstaligan, där det blev 2 - 2 hemma mot Bohemians 1905. I övrigt har Jablonec plockat 4 poäng efter tre omgångar.

Celtic har enorma kvalitéer i en trupp som ska lyckas bryta ner Jablonec, återigen, flera gånger om. Efter att ha spottat in mål på sistone är självförtroendet i topp. De flesta spelare är i högform. Så de borde slå Jablonec med hästlängder för att sedan möta nederländska AZ Alkmaar i finalkvalet. Därmed blir det ett spel på att Celtic vinner returen med fler än ett mål i marginal.

Speltips Celtic - Jablonec:
1 asian -1,5 (samma som Celtic -1,5 mål) - odds 2.06 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Celtic:
Joe Hart, Greg Taylor, Carl Starfelt, Nir Bitton, Anthony Ralston, Callum McGregor, David Turnbull, Ismaila Soro, James Forrest, Kyogo Furuhashi & Liel Abada.

Preliminär startelva - Jablonec:
Jan Hanus, Libor Holik, Vojtech Kubista, Jaroslav Zeleny, Jan Krob, Jakub Povazanec, David Houska, Tomas Malinsky, Milos Kratochvil, Vaclav Pilar & Martin Dolezal.
---

This is the stats tab
This is the post tip