Inför 9000 åskådare på Celtic Park tar Celtic emot Midtjylland i det första mötet av två i kvalet till Champions League. Kvalet har nått en andra omgång där det är öppet på marknaden kring vilket av lagen som tar sig vidare till gruppspelet i turneringen. Båda lagen har en massa vänskapsmatcher bakom sig, med blandade resultat. Midtjylland har inlett ligaspelet med en förlust, så självförtroendet är inte helt på topp. Det är något som Celtic, som ändå är snäppet bättre, kan mycket väl ta vara på.

Till denna säsong har Celtic tagit in australiensaren Ange Postecoglou som tränare. Bakom sig har han fyra vänskapsmatcher med Celtic mot Sheffield Wednesday och Charlton, där det blev vinster, samt mållöst mot Bristol City och en 0 - 1 förlust mot Preston, där målet kom på en straff. Under försäsongen har laget dragits med skador, samt spelare som har suttit i karrantän, men det är många som fick hoppa in senast och spela och är därmed fit for fight till detta viktiga Champions League mötet.

Målvakt Vasilis Barkas har återhämtat sig. Försvararna Tom Rogic och Odsonne Edouard fick spela en halvtimme senast. Den skottska landslagsmittfältaren James Forrest har återvänt från karrantän samt att trion Nir Bitton, Ismaila Soro och Ryan Christie alla är spelklara. Dessa är rejäla förstärkningar för Celtic i grevens tid. I Midtjylland saknas anfallsyttern Aral Simsir, efter att ha testats positivt för Covid 19 medan mittfältaren Nicolas Madsen har dragit på sig en skada och missar matchen i Glasgow.

Danska Midtjylland, som kom tvåa förra säsongen bakom Bröndby, har under sommaren spelat tre vänskapsmatcher mot Malmö FF, Lech Poznan och Sigma Olomouc. I förra veckan startade den danska ligan med ett möte hemma mot Odense - som kom på en åttonde plats förra säsongen. Midtjylland hamnade i underläge efter en kvart, då Bashkim Kadrii hade nätat för Odense. Pione Sisto kvitterade efter en halvtimme, men på övertid släppte Midtjylland in ytterligare ett mål och förlorade matchen.

Inför Celtic mötet har Midtjylland tränaren Bo Henriksen sagt att hans lag är en underdog - något jag är enig om. Även om Midtjylland lyckades ta sig till förra årets gruppspel blir detta en tuff uppgift. Celtic har stora chanser att vinna det första kvalmötet på hemmaplan. Därmed lägger jag ett spel på att Celtic vinner första matchen och kopplar grepp om denna kvalomgång.

Speltips Celtic - Midtjylland:
1. Odds 2.13 hos bet365 .

bet365 streamar matcher.

---
Bekräftad startelva - Celtic:
Vasilis Barkas, Anthony Ralston, Nir Bitton, Stephen Welsh, Greg Taylor, Callum McGregor, Ismaila Soro, David Turnbull, Liel Abada, Odsonne Edouard & Ryan Christie.

Bekräftad startelva - Midtjylland:
Jonas Lossl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Höegh, Paulinho, Mikael Anderson, Raphael Onyedika Nwadike, Evander, Anders Dreyer, Junior Brumado & Pione Sisto.
---

This is the stats tab
This is the post tip