Old Firm spelas på Celtic Park i Glasgow och där agerar Celtic hemmalag mot serieledande Rangers. Inför avspark skiljer det två poäng mellan lagen och nu ställer vi frågan hur många det skiljer efter detta toppmöte?

Celtic kliver in i denna seriefinal som favoriter på hemmagräs. Hemmalaget noteras för fem raka segrar i tävlingssammanhang och totalt är de uppe i 13 raka utan förlust, varav tolv av dessa är vinster. Celtic mår bra för dagen, sett till deras resultatrad och jakten på Rangers är igång!

Rangers som agerar bortalag kommer närmast från ett 3-3-resultat på bortagräs mot Ross County. Det var en skräll, då Rangers klev in i den matchen som storfavoriter. Matchen innan ställdes de mot Livingston på hemmagräs och då tog de tre poäng genom en knapp 1-0-seger.

Ser vi till inbördes möten så vittnar den statistiken till Rangers fördel. Bortalaget har nämligen sju raka matcher mot Celtic utan förlust och senast de var på besök här fick de med sig en poäng genom ett 1-1-resultat. Sedan dess har lagen mötts ytterligare tre gånger, alla tre med Rangers som hemmalag och då har Rangers vunnit samtliga.

Nu går Celtic för revansch och de går för att överta serieledningen. Det får mig att tro på hörnor i mängder och främst från hemmalagets sida.

SPELTIPS
Celtic över 5,5 hörnor till 1.60 hos 888sport / LeoVegas / Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip