Speltips: Celtic vinna matchen @ 1,87 - Bethard -

Final i skotska cupen och föga överraskande är det Celtic och Rangers som tagit sig hela vägen och gör upp om bucklan.


Ny bonus - upp till 2000 kr! →

Celtic är landets bästa lag och plockade hem ligan för 54e gången när man tog hem både grundserien och mästerskapsserien. Var bara tre poäng före Rangers i Premiership men växlade upp under slutspelet och vann alla fem matcherna. Hade till slut åtta poängs marginal till tvåan Rangers så inget snack om vem som var bäst i stan (Glasgow) och landet.

Att skotska Premiership är en "två lags liga" där Celtic och Rangers kör över de övriga lagen märks rätt väl när de är ute i Europa och stöter på tuffare motstånd. Celtic slutade sist i sin Champions League grupp och tog bara fyra av arton möjliga poäng. Framför allt på bortaplan var man svaga och kammade noll både poäng och målmässigt.

I inhemska cupen slog man ut Buckie Thistle (5-0), St Mirren (2-0) och Livingston (4-2) innan man fick kämpa rejält för att eliminera Aberdeen. 2-2 efter fulltid och 3-3 efter förlängningen innebar straffar och där blev målis Joe Hart hjälte trots att själv dundrade en straff i stolpen så chansade han rätt på Aberdeens sista straff och såg till att boka finalbiljett till sig och laget.

Vi får se om denna match blir Harts sista då han hintat om att lägga handskarna på hyllan efter säsongen.

Tränare Brendan Rodgers vilade Cameron Carter-Vickers, Alistair Johnston, James Forrest och Daizen Maeda i senaste ligamatchen (St Mirren 3-2), men här räknar vi med att de är åter. Sydkoreanerna Hyun-Jun Yang och Hyeon-Gyu Oh har varit utanför truppen på slutet men kanske finns med nu. Gustaf Lagerbielke dessvärre i frysboxen och bör nog se sig om efter en ny klubb under sommaren.

Backar Celtic i Old Firm

Rangers känns i nuläget som att man är för bra för de övriga lagen i Premiership men inte riktigt räcker till för att utmana Celtic om titlarna. Var som sagt åtta poäng bakom i mästerskapsserien. Fick där stryk av Celtic med 1-2 och då släcktes hoppet om guldet.

Vann lite överraskande sin Europa League grupp före dugliga lag som Aris, Sparta Prag och Real Betis. Stod även upp bra i åttondelsfinalen mot Benfica. 2-2 borta och 0-1 hemma räckte inte till avancemang men man föll med hedern i behåll.

Även gått bra i de inhemska cuperna. Tog hem ligacupen efter finalvinst mot Aberdeen och har i skotska cupen slagit ut Dumbarton (4-1), Ayr (2-0), Hibernian (2-0) och Hearts (2-0) på vägen till denna finalmatch. Inte helt oväntat var det anfallsesset Cyril Dessers som fixade plåtarna till Hampden Park med sina två mål mot Hearts.

Det är även här främst Dessers man sätter hoppet till trots att Abdallah Sima bör vara åter efter skada så känns Dessers hetare.

Om Celtics fysio-team har brist på arbete så kan man inte säga det samma om Rangers medicinska personal. Leon Balogun, John Souttar, Connor Goldson, Borna Barisic, Oscar Cortes, Tom Lawrence, Danilo Pereira och Rabbi Matondo var alla indispensabla i senaste ligamatchen. Dujon Sterling kunde hoppa in en stund medan Ryan Jack tog plats på bänken. John Lundstram var avstängd men nu tillgänglig. Så manager Philippe Clement kan i alla fall få ihop en duglig startelva men åter tunt med alternativ på bänken.

Väljer här att backa ett mer utvilat Celtic som dessutom har en skadefri trupp att tillgå. Celtic har vunnit tre av de fyra senaste Old Firms och känns kvickare med sina (asiatiska) importer mot ett Rangers som mer satsar på fysik och rutin.

Dagens målskyttespel att jobba in blir på Celtics danske(!) landslagsman Matt O'Riley som gjort fem mål på de fyra senaste matcherna. Då har han även bränt en straff, men är nog ändå förste straffläggare för han har även satt en straff på dessa fyra. Över fyra gånger degen hos X3000 är bra odds på att O'Riley nätar minst en gång i matchen.

Spelet sitter om Celtic vinner matchen. Kryss eller Rangers seger så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip