Celtic är klar favorit mot Rosenborg i detta dubbelmöte. Men - bästa strikern Dembele är skadad ett par veckor och det kan bli svårare för dem att få hål på norrbaggarna nu.

Aleshkert (Armenien) - Celtic 0-3 (2-6 i hörnor)
Celtic - Aleshkert 3-0 (8-4)

Valur (Island) - Rosenborg 1-0 (5-10)
Rosenborg - Valur 3-1 (8-3)

Rosenborg hade ett jäkla flyt som gick vidare. En bulgarisk domare höll på att skicka laget ur CL genom en totalt feldömd straff mot isländska Valur. 2-1-reduceringen i 85:e minuten såg ut att ge en galen skräll. Men så kom kompensationsstraffen 90+4 minuter in i matchen! En tredje straff för hands (i min regelbok var två väldigt tveksamma och Valurs totalt feldömd då bollen tog rakt i skallen inte på någon hand/arm) och Bendtner klev fram med sitt andra straffmål för dagen. Eufori? Snarare lättnad. Nu väntar en mycket tuffare uppgift och inga krav på att styra och ställa matchen.

Celtic borta på Celtic Park blir jäkligt tufft. Skottarna ska bara vidare här och kommer ligga på från första minut. Rosenborg måste stå ut den första halvtimmen om de ska ha någon chans här. Därför tror jag på lågt, kompakt försvar. Celtic kommer påhejade av fansen spela med mycket energi och intensitet. Skapa situationer i straffområdet tror jag inte Brendan Rodgers mannar har något emot.

Rosenborg har sparkat sin tränare Kåre Ingebrigtsen efter matchen senast. Detta trots avancemang och att man ligger tvåa bara två pinnar bakom Brann i serien. Ny coach här alltså i Rini Coolen (skönt namn).

Skottarna har skadeproblem där anfallsstjärnan Moussa Dembele är en av de som är out. Oklart om Mikael Lustig blir uttagen då han börjat träna med laget igen efter VM först den här veckan.

Lagen möttes faktiskt i kvalet förra året också. Jämna möten med 0-0 på Celtic Park och 0-1-seger för skottarna på Lerkendal. 7 hörnor löste Celtic hemma den gången. Hoppas att norrmännen står emot länge här för ett bra hörnresultat för Celtic, och även i ledning har jag svårt att se Celtic lägga sig på tokförsvar framför sina hemmafans. Man vill ge sig själva ett bra läge inför returen.