Celtic jagas tätt av Rangers efter derbyförlusten innan nyår.

Senaste möten
St Mirren - Celtic 0-0

PREMIERSHIP
1. Celtic 20 13 3 4 46:14 42
11. St Mirren 21 3 3 15 15:39 12

Celtic hemma
9 9 0 0 26:4 27

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Celtic - Airdrieonians 3-0 (FA-cupen)
Rangers - Celtic 1-0

St Mirren borta
10 1 2 7 8:23 5

Formen
V, F, F, V, F

Senaste match
St Mirren - Alloa Athletic 3-2 (FA)
Kilmarnock - St Mirren 2-1

Gästerna är nykomling i den skotska ligan och slåss för sitt kontrakt. Blott tolv intjänade poäng har det blivit och det är väl inte så konstigt att man är där nere. Men helt oävna är man inte. St Mirren torskade bara med 2-1 borta mot trean Kilmarnock och mot Rangers torsk 2-0. Ett Celtic, som jagas av Rangers, och som har pressen på sig kanske inte är helt avslappnat en sån här dag. Celtic och Rangers ligger på samma poäng där Celtic har en match mindre spelad.

Tre poäng är det enda som räknas här och knappast att vinna med stora siffror. Jag säger inte att det inte blir så, några garantier finns ju som ni vet inte i spelvärlden, men min känsla är att Celtic inte kommer riskera något dumt om man är i ledning. Skulle det stå 2-0 i andra halvlek tror jag att man spelar på resultat och inte skjuter fram spelarna lika hårt som det väntas bli i matchens inledning. Celtic har 9/9 segrar på Celtic Park den här säsongen. Då ska nästjumbon inte stå ivägen för själva poängen, men jag tror ändå att St Mirren - med flera nya spelare - kommer kunna stå upp hyggligt.

Nyheter från lagen levereras av Sportsgambler.com.

Celtic will be without midfielder Tom Rogic as he is with Australia at the Asian Cup.

Left-back Kieran Tierney and midfielder Olivier Ntcham are out with injuries while Anthony Ralston (ankle) is a doubt and the paperwork is still to be completed for new signing Vakoun Issouf Bayo.

However, fellow new signings Timothy Weah and Oliver Burke are available.

St Mirren could hand starts to new arrivals Vaclav Hladky, Greg Tansey, Mihai Popescu, Brad Lyons and Kyle McAllister after they made their debuts in the Scottish Cup win over Alloa.

The Saints will be without Kyle Magennis, Danny Mullen and Gary MacKenzie.

SPELTIPS
Jag spelar Celtic att vinna och under 3,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip