På Estadio General Pablo Rojas tar tabellettan Cerro Porteno emot 12 de Octubre i Primera Division. Det är ett möte mellan två av de formstarkaste lagen i Paraguay, där båda lagen inte har någon förlust på de fem senaste matcher. Gemensamt har de också att de har släppt in ytterst få mål på sistone och lyckats försvara sig riktigt bra. Cerro Porteno är det bättre laget och givna favoriter till att vinna. Dock tvivlar jag starkt på att detta blir en utklassning och ännu mer på att vi får se något målkalas.

Cerro Porteno har tagit fem raka segrar i ligan, så formen är på topp. Ändå har de inte helt imponerat, utan segrarna har varit knappa. Det enda laget som de har storspelat mot är tabelljumbon San Lorenzo, i en hemmamatch som slutade 4 - 1. I övrigt har det blivit 2 - 0 mot mittenlaget River Plate och de tre senaste matcher har slutat med siffrorna 1 - 0 mot Sportivo Luqueño, Guarani och Sol de America. Mönstret har varit ett tidigt mål för Cerro Porteno, som sedan har lyckats försvara ledningen.

Även 12 de Octubre har hittat en fin form med tre kryss och två vinster på de fem senaste ligamatcher. De har lyckats näta i samtliga dessa fem matcher och totalt släppt in fyra mål bakåt. Starkt! Inget annat lag i ligan utom Cerro Porteno har släppt in färre mål under de fem senaste matcher, så försvaret ska ha beröm. Tidigare läckte laget in mål, men detta har managern Mario Vicente Jara fått ordning på. Framåt öser inte 12 de Octubre in mål direkt, där det totalt har blivit 13 mål på 14 ligamatcher.

Med tanke på hur båda lagen spelar för tillfället, där båda lagen har under 2,5 mål i fyra av deras fem senaste matcher, lutar detta möte starkt mot att sluta som det brukar göra när Cerro Porteno och 12 de Octubre är i farten. Målsnålt med max två mål.

Speltips Cerro Porteno - 12 de Octubre:
Under 2,5 mål - odds 2.23 hos Unibet , LeoVegas & 888sport .

---
Bekräftad startelva - Cerro Porteno:
Rodrigo Munoz, Santiago Arzamendia, Alexis Duarte, Alberto Espinola, Juan Patino, Federico Carrizo, Angel Cardozo Lucena, Mathias Villasanti, Claudio Aquino, Enzo Gimenez & Diego Churin.

Bekräftad startelva - 12 de Octubre:
Mauro Cardozo, Victor Barrios, Gustavo Navarro, Cesar Benitez, Victor Ayala, Marcelo Paredes, David Mendieta, Jose Montiel, Pablo Ayala, Derlis Martinez & Guido Di Vanni.
---

This is the stats tab
This is the post tip