Londonderby väntar på onsdagen när Arsenal gästar Chelsea.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Lurig match. Att Chelsea är det bättre laget råder det inga tvivel om. Men de har FA-cupfinal på lördag och om ett par veckor väntar CL-final. I ligan har de i stort sett säkrat en topp fyra-position, så den här matchen är inte särskilt viktig ur den aspekten. Med andra ord kan Tuchel mycket väl rotera en del i startelvan. Jag vågar därför inte spela raka ettan trots ett odds som kan ses som lockande på förhand.

Arsenals säsong tog slut i torsdags när de inte lyckades få hål på Villarreal. Är i stort sett borta från Europaplatserna i ligan och nu handlar det för Arteta om att förbereda laget för nästa säsong. Gjorde en rätt okej match mot ett svagt WBA i söndags och spelare som Saka, Smith-Rowe och Martinelli befäste uppfattningen att de är enda ljuspunkten för Arsenal den här säsongen. Precis som i många tidigare matcher släppte Arsenal till en hel del målchanser, trots begränsat motstånd. Svårt att se laget hålla nollan här.

Inte konstigt att oddsen på under 2,5 mål är så pass nedtryckta som de är, med tanke på hur tajta Chelsea varit sedan Tucel tog över. Hade det här varit en match mitt i säsongen med viktiga poäng på spel hade jag nog också sneglat på underspelet. Men det här blir nästan att betrakta som en form av träningsmatch. Finns liksom ingen anledning för Arsenal att backa hem och packa ihop runt eget straffområde. Chelsea är typ klara för CL via ligaspel och har viktigare uppgifter framöver. Så jag tror det kan bli rätt öppet och avslappnat. När Arsenal får ytor att anfalla på har de faktiskt en del vapen som kan såra motståndarna. Blir värre när de ska bryta ner lågt stående försvar. Tycker de borde kunna göra mål på Chelsea här. Tror inte Arsenal själva kommer klara av att hålla nollan, så det borde vara vara bra chans för båda lagen att göra mål och jag tror inte vi landar på 1-1 som slutresultat.

Klart det skulle kunna bli en död match med två oinspirerade lag som går sig fram till 0-0. Vill ändå tro att den offensiva kvalitén som ändå finns hos bägge lagen gör att det finns förutsättningar för en del målchanser och mål här. Brukar bli rätt öppna matcher mellan de här lagen (sex av senaste sju har haft över 2,5 mål) och jag tror det finns förutsättningar för det igen.

This is the stats tab
This is the post tip