Chelsea tar emot Arsenal på onsdagen.
Mitt speltips: Rak seger för hemmalaget Chelsea.

Arsenals säsong är på väg att implodera totalt. Tre raka förluster (Palace borta, Brighton hemma, Southampton borta) i matcher där de som topp fyra-kandidat bör ta åtminstone fem-sju poäng minst. De stora problemen för Arsenal som jag ser det är att de under de senaste transferfönstrena gjort sig av med truppspelare och oönskade spelare (Aubameyang) och bantat ner truppen. Det finns en kärna av 13-14 utespelare som Arteta litar på. I januarifönstret valde klubben att inte förstärka truppen och istället gambla på att kvarvarande trupp skulle göra det in i mål. Såg bra ut fram till de här senaste tre matcherna. Men när nu laget åkt på tunga skador (Partey, Tierney, Tomiyasu och Lacazette) är det glasklart att truppen är alldeles för tunn och laget lider av att inte ha en striker som kan göra mål. Väldigt tungt ansvar ligger på ett gäng väldigt lovande men såklart orutinerade 20-somethings.

Överlag är jag inne på att Arsenal är på rätt väg, men mest för att det tidigare säsonger såg bedrövligt ut. Men säsongen ska inte överskattas. Ska inte glömma bort att Arsenal inte behövt Europadubblera och att de åkte ur FA-cupen i första rundan. Trots lyxen att kunna förbereda varje ligamatch noga och trots säsonger där Spurs och Man United sparkat tränare har Gunners inte topp fyra i egna händer. Det Arsenal framför allt gjort bra är att de för det mesta vunnit matcherna de SKA vinna. I ligaspelet har de gjort bra prestationer mot Liverpool och Man City, men lik förbannat förlorat till slut. Väldigt svagt facit mot topplagen och de har vunnit noll (eller möjligen en) match som underdog den här säsongen. Därför tror jag de får det tufft igen.

Chelsea har matchats tätt och får en vilodag mindre än Arsenal här. Men de har en rätt så bed trupp och det här är ett derby som betyder något för spelarna och klubben. Att de lyckades lå Crystal Palace i en rätt seg match bör ge en energiboost som räcker för att ladda om till den här. Det här är en möjlighet att i stort sett säkra topp fyra-platsen. Så jag räknar med en rätt inspirerad insats och en bra prestation. Det bör räcka väldigt långt mot Arsenal på Stamford Bridge.

Speltips: Chelseaseger

This is the stats tab
This is the post tip