Londonderby på menyn!

Chelsea tar emot serieledande Arsenal hemma på Stamford Bridge i vad som kan bli en säsongs definierande match på väldigt många olika sätt.

En vinst för Arsenal här hade verkligen cementerat dem som en titelutmanare denna säsong, och faktiskt sätta stopp för tvivlarna en gång för alla.

Chelsea och andra sidan har även dem väldigt mycket att spela för. Både för tabellpositioner, men också för att få igång säsongen ordentligt.
Det har inte sett helt 100 ut sedan Graham Potters intåg, och även fast poängen har trillat in hyfsat så har spelet inte sett speciellt lovande ut. En seger här känns faktiskt nödvändig för att Chelsea ska få fart på säsongen.

Historiskt sett är detta ett möte med intensitet och passion. Och mål. Mål i mängder!

De senaste fem matcherna lagen emellan har innehållit tjugoen mål totalt. Förra säsongens 2-4 seger för Arsenal var verkligen inget undantag, då det stod 2-2 redan efter 32 minuters spel.

Utifrån historiken lagen emellan och matchens betydelse tror jag på en målrik historia även den här gången. Mitt spel blir därför över 2.5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 !

Skadeläge:
Arsenal väntas fortsatt sakna Emile Smith-Rowe samt Takehiro Tomiyasu som tvingades kliva av torsdagens EL-match. Glädjande för Arsenal var dock att Oleksandar Zinchenko var tillbaka i matchtruppen.

För Chelsea är skadelistan tyngre. N´golo Kante, Fofana, Chilwell och James är fortsatt indisponibla för Potter, medans Kepa Arrizabalaga och Mateo Kovacic är tveksamma till spel.

—-
Förväntad startelva Chelsea:
Mendy - Koulibaly, Silva, Azpilicueta - Cucurella, Kovacic, Jorginho, Loftus-Cheek - Mount, Havertz - Sterling.

Förväntad startelva Arsenal:
Ramsdale - Tierney, Gabriel, Saliba, White - Partey, Xhaka - Martinelli, Ödegaard, Saka - Jesus.

This is the stats tab
This is the post tip