Bournemouth rasar i tabellen och nu börjar det brinna i Eddie Howes knutar. Chelsea säkrade 16-delsfinal i Champions League i veckan men förlorade lite chockartat mot Everton i ligaspelet senast. Nu lär Lampards mannar vara ordentligt revanschsugna och vad passar då bättre än att möta ett av ligans formsvagaste lag?
Jag spelar Chelsea -1,5 till 1,76 hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard !

I slutet av januari detta år vann Bournemouth med 4–0 mot Chelsea. Under lördagen kommer det bli andra bullar, det är jag säker på.
Lampards Chelsea säkrade som sagt i veckan en plats i 16-delsfinalen i CL efter en seger mot Lille med 2–1. Innan dess åkte de på stryk i ligan mot Everton med 3–1, vilket jag blev väldigt överraskad av. Mason Mount är tillbaka i spelet och är viktig för lagets effektivitet och kreativitet. Att Abraham finns där på topp är också en enorm fördel. Duon, uppbackade av spelare som Willian och Pullisic, är enormt viktig för Chelseas offensiv. Det tror jag vi alla fick bevittna när Pedro och Giroud ersatte duon för någon omgång sedan. Nu är jag säker på att laget siktar på en revansch när det återigen vankas ligaspel, och då passar det utmärkt att ett av ligans sämre försvar kommer på besök.

Bournemouth, ja vad ska man säga... Laget som imponerade stort förra säsongen med deras snabba mittfält och starka anfallare. The cherries har fem raka förluster samtidigt som skadorna gäckar laget tungt.
Mittbacken Nathan Ake skadade sig senast och missar denna match mot sitt förra lag, samtidigt som, King, Cook, Smith och Wilson dras med skador.
Om King sa Howe under fredagen: “He’s got a chance. He has come through the various things that we needed him to. He hasn’t had a great deal of time on the training pitch but what he has done, he’s done well.”

Med Ake borta blir det troligtvis ett ganska nytt mittbackspar med Simpson och Mepham. Mepham har gjort fyra matcher i ligan samtidigt som det är Simpsons första start. Inte optimalt alltså.
Bournemouth har släppt in elva mål på de senaste sex PL-matcher så jag tror det kan fortsätta här.

Chelsea:
Arrizabalaga; James, Rudiger, Zouma, Palmieri; Jorginho, Kante; Willian, Mount, Pulisic; Abraham
Bournemouth:
Ramsdale; Francis, Mepham, Simpson, Rico; L.Cook, Lerma, Billing; Groenveld, H.Wilson, C.Wilson

The cherries läcker som ett såll och behöver dessutom sätta ihop ett oprövat mittbackpar här. Chelseas Abraham och Mount tuggar på och bör studsa tillbaka efter förlusten i ligaspelet senast.

SPEL: Chelsea -1,5 till 1,76
3/5 units – SpeedyBet , FastBet , Bethard

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip