Brighton fortsatte precis som vanligt senast mot Everton.
Styrde matchen, skapade de klart bästa chanserna, men fick ändå bara nöja sig med 0–0.
Nu var Graham Potter ganska nöjd ändå – för kontraktet är nästan säkrat. Fulham som jagar under strecket har bara fem matcher kvar att spela och måste på dessa ta sju poäng fler än Brighton.
Brighton har dessutom två matcher färre spelade...

Det betyder att det är ett motiverat Brighton som kommer till Stamford Bridge i kväll, men som ändå inte spelar under varken ångest eller press. Det är med andra ord en ganska skön uppgift för Potters gäng – man har allt att vinna.

Chelsea kommer från ett extremt tufft matchande, först avancemang i Champions League och sedan slog klubben ut Manchester City och tog sig till FA-cupfinalen. Vilken förändring det blev sedan Thomas Tuchel tog över laget. Och sedan går resultaten Chelseas väg och det gör att man går upp till tredjeplats vid seger i kväll. Men min känsla är att det kommer bli stenhårt och jag vågar inte lira på ett slitet lag som åter saknar nyttige Mateo Kovacic.

Mitt spel?
Brighton över 3.5 hörnor till 1,66 hos bet365 – Brighton skapar ständigt chanser och producerade 10 hörnor senast mot Everton, 6 i matchen innan mot Man United. Här kan man åter spela helt utan handbroms och då tror jag man löser den här låga hörnlinan snabbt.

Troliga startelvor.
Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Zouma, Rudiger; Hudson-Odoi, Jorginho, Kante, Alonso; Mount, Havertz, Pulisic
Brighton & Hove Albion: Sanchez; White, Dunk, Veltman; Gross, Lallana, Bissouma, Moder; Trossard, Maupay, Welbeck.

This is the stats tab
This is the post tip