Chelsea har något spännande på gång och även om comebackande Lukaku inte är med i eftermiddag så är det klar fördel hemmalaget på Stamford Bridge.

Förra säsongen
Crystal Palace - Chelsea 1-4
Chelsea - Crystal Palace 4-0

Premier League 2020/2021
4 Chelsea 38 19 10 9 58 36 +22 67
14 Crystal Palace 38 12 8 18 41 66 −25 44

Preliminära elvor (Whoscored)

Chelsea (3-4-2-1) Mendy - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger - Hudson-Odoi, Kovacic, Jorginho, Alonso - Havertz, Mount - Werner

Saknar: Ziyech, Lukaku
Osäkra:

Palace (4-3-3) Gualta - Ward, Kouyate, Guehi, Mitchell - McArthur, Riedewald, Schlupp - Ayew, Mateta, Zaha

Saknar: Eze, Ferguson, Gallagher, Milivojevic
Osäkra: Olise

Ja, det var vackra scener nyligen när det stod klart att Romelu Lukaku återvänder till Chelsea. Det finns fortfarande en viss del klubbhjärta kvar i världsfotbollen när den här typen av övergångar kan bli av. Sedan är det inte direkt så att han får mycket mindre deg i Chelsea än i Inter...
Nåväl. Chelsea slutade på en fjärdeplats och tog inte minst hem Champions League-pokalen efter 1-0 mot Manchester City. Vinden blåser åt rätt håll för den här klubben nu och Thomas Tuchel har ett bra truppläge inför premiären där bara Lukaku och Ziyech saknas.
Chelsea kommer från en straffseger i supercupen mot Villarreal och har överlag sett stabilt ut på försäsongen. Upp till bevis här direkt då.
Crystal Palace slog Watford med 3-1 i genrepet och har även dem mest segrar på sistone. Det har dock varit mot lag från lägre rankade serier överlag och svårt att värdera naturligtvis.
Palace klarade sig undan nedflyttningsstriden med rätt god marginal förra säsongen. Även om laget slutade på en 14:e plats skiljde det ändå hela 16 poäng ned till Fulham under strecket.
En premiär är en premiär men här tvekar jag på att Palace - som tränas av Patrick Viera - har något att hämta mot sina Londonrivaler.

SPELTIPS
Jag spelar Chelsea att vinna och under 3,5 mål i matchen till 1.80 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip