Speltips: Chelsea - Crystal Palace X2 @ 2,00 - bet365 -

Londonderby mellan hemmalaget Chelsea och gästande Crystal Palace.

Om vi börjar med Chelsea så var laget i farten på självaste julafton och föll då borta mot Wolverhampton. Gjorde det rätt bra framåt där men brände de lägen man fick och målet man gjorde var endast ett tröst mål signerat anfallaren Christopher Nkunku, som gjorde sin första start i ligan efter ett långt skadeelände.

Bakåt var det svagt då man släppte in två mål på tre-fyra chanser. Har till denna match en lång frånvarolista med avstängda och skadade spelare. Målvakt Robert Sanchez, Ben Chilwell, Reece James, Marc Cucurella, Lesley Ugochukwu, Carney Chukwuemeka, Trevor Chalobah och Enzo Fernandez kan alla komma att missa matchen pga skador och sedan har man två av sin bästa spelare offensivt Cole Palmer & Raheem Sterling avstängda efter att duon tog sina femte gula kort för säsongen senast.

Så det finns inte så mycket att rotera med för manager Mauricio Pochettino som i princip måste spela de flesta som fanns med för bara tre dagar sedan mot Wolves, minus Palmer, Sterling och kanske Fernandez. Så det kan vara lite trötta ben på sina håll hos det blå laget. Förlusten mot vargarna var Chelseas tredje torsk på de fyra senaste. Bara besegrat jumbon Sheffield United på dessa fyra så formen är inte på topp så här långt under julmånaden.

Palace betydligt mer skonat från skador och inga avstängningar

Crystal Palace har bara en vinst på sina elva senaste men det känns som att man ändå är på rätt väg med de två kryssen mot Manchester City och Brighton. Hade också 1-0 mot Liverpool när man fick Jordan Ayew utvisad med kvarten kvar och då släppte in två bollar.

Har inte alls samma trubbel med skador som dagens motståndare. Sam Johnstone är ett frågetecken efter missat de två senaste med skada men Dean Henderson är bra back-up-keeper. Backarna Joel Ward, Rob Holding och Nathan Ferguson tror vi inte kommer till spel men även den trion ska testas sent. Anfallaren Odsonne Edouard klev av i halvtid mot Liverpool och det är 50/50 att han kan medverka här.

Viktige playmakern Eberechi Eze redo att starta efter skada och det stärker anfallet och brukar trivas med Jordan Ayew framför sig.

Manager Roy Hodgson är en gammal räv som vet vad som krävs här för att ta poäng. Håller man koll på Mykhailo Mudryk så finns det rätt få andra hot från Chelsea. Kryssat i sina två senaste bortamatcher och West Ham & Manchester City är två lag som är bättre (hemmalag) än Chelsea för stunden.

Med alla skador och avstängningar att ta hänsyn till för Chelsea så känner vi att Palace trots sin lite dunkla form har ett bra läge att ta poäng i detta möte. Palace har även fått vila tre dagar mer än Chelsea och det är en viktig faktor i detta intensiva spelschemat.

Spelet sitter om Crystal Palace vinner eller spelar oavgjort i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip