Chelsea tar emot Fulham på Stamford Bridge i ett klassiskt Londonderby. Hemmalaget är såklart favoriter här – Fulham är tabelljumbo och försvaret är ett av ligans sämsta. Men jag tycker målspelet är aningen för pressat här. Jag siktar på ett kombinationsspel!

Tabell:
4. Chelsea 13 8 4 1 28/11 28p W D W W D L
20. Fulham 13 2 2 9 14/33 8p L L L L L W

Chelsea kommer senast från äventyr i Europa League där grekiska PAOK besegrades med hela 4-0, med mål från Giroud x2, Hudson-Odoi och Morata. Eden Hazard fick stå över den matchen på grund av skada men tränaren Maurizio Sarri ser positivt på Hazards chanser för spel under söndagen här mot Fulham. Jag känner dock en viss oro, skadan känns mer besvärlig än så hos belgaren. Om Hazards medverkan gynnar detta speltips eller inte är lite oklart dock. Hazard har inte gjort mål på de fyra senaste ligamatcherna och ser aningen ur form, så att han kan mycket väl ersättas en någon med mer vilja och glöd.

I ligan är Chelsea lite mer ojämna. Blev till exempel överkörda av Tottenham förra helgen. Giroud piffade till siffrorna lite till 3-1 i slutet men ljust var det inte.
Omgången innan det så fick Chelsea aldrig hål på Everton och matchen där slutade 0-0.
Det intensiva matchandet som topplagen just nu är inne i påverkar deras prestationer, det syns på flera håll.

Fulham kommer senast från 3-2 hemma mot Southampton. Det blev aningen mer öppet där än vad jag hade tänkt mig på förhand.
Här kommer dock Chelsea kontrollera matchen, den saken är säker. Fulham har släppt in flest mål i ligan men har sett bättre ut i de senaste matcherna. Mot kontrollerande Liverpool blev det tex "bara" en 2-0-förlust för två omgångar sedan.
Mittfältaren Zambo Anguissa i Fulham missar pga skada. Även mittfältaren Kevin McDonald missar mötet med Chelsea. Inga större avbräck.
Speciellt möte för tysken André Schürrle i Fulham som spelade i Chelsea 2013-2015.

Om man kikar på Chelsea xG i deras två senaste matcher så ligger de på 0,93 mot Tottenham och 1,16 mot Everton. Bevisligen två matcher som Chelsea hade problem i och något som gnager på laget just nu.
Nu är det tätt spelschema och jag har svårt att se Chelsea fullkomligt köra över Fulham här. Jag tror snarare Fulham är det laget som är mest motiverade, tror detta mötet kommer lägligt för dem. Chelsea bör fixa en vinst men knapp blir den. Jag gillar i alla fall oddset.

SPEL: Chelsea & under 3,5 mål i matchen till 2,30x
1/5 units – hos bet365 , Goliath , Rizk

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip