Chelsea:

Thomas Tuchel hade nog hoppats på lite annat ljud i skällan tre omgångar in i Premier League-säsongen. Efter 1-0-segern mot Everton i premiären stod Chelsea för en riktigt, riktigt bra insats mot Tottenham i London-derbyt, där The Blues var det klart bättre laget – men ändå mäktade med att bärga en poäng, via 2-2. Därefter åkte Chelsea på ett riktigt bottennapp förra helgen, när man föll med hela 0-3 borta mot Leeds.

Brendan Aaronson pressade fram ett misstag från målvakten Edouard Mendy, som bjöd på 1-0, och strax därefter ökade Rodrigo på till 2-0. Jack Harrison fastställde slutresultatet till 3-0 redan innan nyförvärvet Kalidou Koulibaly gjorde dagen än värre när han drog på sig ett rött kort med fem minuter kvar att spela. Mittbacken är därmed avstängd till lördagens match mot Leicester, vilket är ett tungt avbräck.

Chelsea har hela sommaren lång jagat mittbacksförstärkningar efter att ha tappat Andreas Christensen och Antonio Rüdiger efter förra säsongen, men bortsett från Koulibaly har tillskotten lyst med sin frånvaro. Lördagens motståndare Wesley Fofana står högst på önskelistan och det är en illa dold hemlighet att Chelsea befinner sig i budkrig för att få Leicester att acceptera budet på mittbacken. Det återstår att se hur Tuchel väljer att lösa mittbackssituationen, om
César Azpilicueta kommer in tillsammans med Thiago Silva och Reece James, eller om Ben Chilwell eller Trevoh Chalobah också kastas in i en lite större rockad. Oavsett ser Chelsea lite sårbara ut defensivt, och Tuchel har inte fått den försvarsuppsättning han önskat på plats ännu.

I övrigt är Mateo Kovacic tillbaka i träning, men Conor Gallagher kan få fortsatt förtroende bredvid Jorginho från start på det centrala mittfältet. N’Golo Kanté missar också.

Preliminär startelva: Mendy; Chilwell, Silva, Azpilicueta; Cucurella, Jorginho, Gallagher, James; Sterling, Havertz, Mount

Leicester City:

Om starten inte varit vad Chelsea önskat så har säsongsinledningen varit rent katastrofal för Leicester City, där det stormar rejält efter en frustrerande transfersommar som ännu inte resulterat i ett enda nyförvärv. Brendan Rodgers kan inte dölja sin frustration över situationen – där det snarare verkar nära med fler spelare ut än spelare in.

Wesley Fofana jagas som bekant av lördagens motståndare Chelsea och Rodgers har förkunnat att den 21-årige mittbacken inte är aktuell till helgens match, och att han för tillfället tränar med U23-laget. Fofana är förstås ett tungt avbräck. I övrigt finns dessutom frågetecken för James Maddison, som haft lite känningar under veckan. Ytterbacksduon Ricardo Pereira och Ryan Bertrand är borta sedan tidigare.

Leicester inledde med att tappa 2-0 till 2-2 mot Brentford i premiären och följde upp med att släppa in fyra mål mot Arsenal, i en 4-2-förlust på Emirates Stadium, innan man dessutom föll hemma mot Southampton, 1-2, förra helgen. The Foxes var också läskigt nära ett cupfiasko i Ligacupen, där det krävdes straffar för att slå ut League Two-laget Stockport County. Det är med rätta oro runt Leicester i dagsläget.

Preliminär startelva: Ward; Justin, Evans, Amartey, Castagne; Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans; Barnes, Vardy, Pérez

Speltips:

Lite lurig match. Leicester har inlett direkt svagt och stämningen runt klubben är inte bra för tillfället, samtidigt som Chelsea lär vara rejält revanschsuget efter bottennappet mot Leeds senast. Jag är ärligt talat orolig för Leicester, där huvuden redan börjat hänga, och tror att Chelsea – trots den vacklande starten och lite defensiva avbräck – kommer lösa en seger här på hemmaplan. Alla Leicesters matcher så här långt har gått över 2,5-målslinan, och båda lagen har hittat nätet i samtliga, och även om Chelseas nya offensiv ännu inte riktigt kickat i gång på fulla cylindrar bör de ha goda möjligheter till nätrassel mot Leicesters Fofana-lösa defensiv, där Kasper Schmeichel-ersättaren Danny Ward dessutom inte imponerat mellan stolparna. Jamie Vardy och hans lagkamrater har inte riktigt kommit i gång än, men mäktade ändå med två mål mot både Brentford och Arsenal – samt ett mot Southampton, och Chelseas skadeskjutna defensiva kan visa sig sårbar. Jag tror Chelsea vinner, och att det kan bli en del mål här.

Chelsea att vinna och över 2,5 mål finns till 2,06 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip