Dags för en ny cupfinal mellan Liverpool och Chelsea. Lagen möttes så sent som i slutet av februari i finalen i EFL Cup. Matchen slutade 0-0 efter förlängning där Liverpool vann på straffar, efter att Kepa Arrizabalaga bränt. Trots 0-0 skapade båda lagen mängder med chanser i matchen där Chelsea bland annat hade tre mål bortdömda för offside samt två jättelägen för Mason Mount. Även Liverpool skapade mängder med chanser – hade ett bortdömt mål – och stoppades av en Edouard Mendy i storform.

Mållöst senast – jag tror på fler mål denna gång.

Chelsea:

Thomas Tuchel har faktiskt ännu inte förlorat mot Jürgen Klopp, med två kryss och en 1-0-seger på de tre gånger man mötts. Chelsea har dock inte varit i strålande form på sistone och onsdagens seger mot Leeds var den första på de
fyra senaste matcherna.

Båda lagen har lite mittfältsavbräck inför den här finalen. Mateo Kovacic linkade av efter en ful tackling som gav Dan James ett rött kort i veckan och kroaten, som hade varit en garanterad startspelare här, är osannolik att komma till spel på Wembley. N’Golo Kanté kan vara tillbaka, men det låter som att Tuchel kommer mönstra ett centralt mittfält med Jorginho och Ruben Loftus-Cheek.

Romelu Lukaku har börjat visa gryende form och följde upp sina två mål mot Wolves med att sätta ytterligare ett mot Leeds. Det återstår att se om han får chansen före Timo Werner från start. Kai Havertz lär vara tillbaka i startelvan, hur som helst. Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoi är sedan tidigare på skadelistan.

Preliminär startelva: Mendy; Rüdiger, Silva, Azpilicueta; Alonso, Jorginho, Loftus-Cheek, James; Havertz, Mount; Lukaku

Liverpool:

Liverpool har varit i strålande form under hela våren när man radat upp övertygande segrar. I veckan var dock Jürgen Klopps mannar lite pressat mot Aston Villa, som tog ledningen i matchen och lyckades skapa en hel del kvalificerade målchanser. Om Tuchel kommer sakna Kovacic så drabbades Liverpool av ett ännu tyngre spelartapp när Fabinho tvingades kliva av. Den gänglige brassen är en absolut nyckelspelare för Liverpool med sin spelintelligens som bringar både balans och ger Liverpool ett nödvändigt omställningsskydd, när man sin vana trogna flyttar fram med mycket folk. Fabinho kommer verkligen saknas här och även om det finns centrala mittfältsalternativ för Klopp så finns det ingen spelare som riktigt kan ersätta det Fabinho gör på fotbollsplanen. Jordan Henderson kom in senast och lagkaptenen lär starta den här finalen.

Klopp roterade sin trupp en aning senast och spelare som Thiago Alcântara, Ibrahima Konaté och Mohamed Salah lär återvända till startelvan. Liverpool har i övrigt inga andra skador som stör.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Van Dijk, Konaté, Alexander-Arnold; Keita, Henderson, Thiago; Diaz, Mané, Salah

Speltips:

0-0 i EFL Cup-finalen, men jag tror på desto fler mål här. Liverpool hade bekymmer med att förhindra Aston Villa från att sticka upp med farliga omställningar och Chelsea är betydligt giftigare. Avbräcket av Fabinho kommer vara kännbart, där brassen gör så oerhört mycket för Liverpools defensiva balans och omställningsskydd. Å andra sidan kommer Liverpools världsklassoffensiv skaka fram sina chanser mot Chelsea, som varit långt ifrån glödhet form den senaste månaden. Tuchel har visat hur duktig han är på att förbereda sitt lag inför enskilda matcher och jag tror det här kan bli en oviss tillställning – men det lär kunna rassla i näten.

Över 2,5 mål finns till 1.90 hos bet365 .

TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!




This is the stats tab
This is the post tip