Malmö FF är mitt uppe i en spännande guldstrid i Allsvenskan, men byter här fokus och reser till London för att möta den engelska storklubben Chelsea. Det förväntas att återigen bli en mycket tuff utmaning för MFF, engelsmännen förlorade dessutom det senaste mötet mot Juventus och har ställt in siktet på viktiga poäng. I den här matchen skall Chelsea ta tre poäng till varje pris och det är inte alls säkert att det blir en stor rotation från Thomas Tuchel och hans gäng. Hemmalaget är dessutom ett av få lag i Europa som har en bredd i den här klassen, vilket innebär att Chelsea trots eventuell rotation kan ställa upp med ett väldigt starkt lag.

Vi har i två raka matcher fått svart på vitt att Malmö FF, och svensk fotboll i helhet, inte riktigt är på samma nivå som dessa Champions League-lag (vilket inte egentligen är så märkligt så klart)
Vi hade höga förhoppningar på Malmö inför turneringen, eftersom man gjort det så bra tidigare gånger, men det är bara att infinna sig i att vi ligger en lång bit bakom toppen. Svenskarna hade stora problem med mycket i matcherna mot Juventus och Zenit, men en sak som var extra tydlig var motståndarnas hot med wingbacks. Det här är en punkt som Chelsea är väldigt skickliga på - då man ofta fyller på med sina ytterbackar i anfall. Tempot som Chelsea lär bestämma över blir svårt för MFF att hänga med på, som får sikta in sig på guldstriden i Allsvenskan den här säsongen och se Champions League som en nyttig internationell erfarenhet för framtiden.

I och med den enorma farten som Chelsea besitter lär det skapas en hel del ytor på kanter och bakom mittbackarna i MFF. I den här matchen lär Timo Werner starta och det är med en god känsla som han går in i matchen. Tysken har haft en tung start på sitt Chelsea-äventyr, men har fortsatt ösa in mål i det tyska landslaget och var en av målskyttarna mot Southampton senast och det känns lite som att han är på G och framförallt gällande sitt målskytte.

Timo Werner klickas som målskytt till 2.10 på Unibet !

/ Marcus Allbäck

This is the stats tab
This is the post tip