Stormöte i London på söndagskvällen.

Senaste möten
Chelsea - Man City 2-1
Man City - Chelsea 2-1

Premier League
6. Chelsea 16 7 5 4 31:18 26
8. Manchester City 14 7 5 2 21:12 26

Chelsea hemma
8 4 3 1 18:8 15

Formen
F, F, V, F, O

Senaste match
Chelsea - Aston Villa 1-1

Man City borta
7 3 3 17:5 12

Formen
O, O, V, V, V

Senaste match
Man City - Newcastle 2-0

Preliminära elvor Sportsgambler.com.

Chelsea (4-3-3) Mendy - Azpilicueta, Zouma, Silva, Chilwell - Kovacic, Kanté, Mount - Pulisic, Abraham, Hudson-Odoi

Saknar: James
Osäkra: Ziyech

Man City (4-3-3) Steffen - Cancelo, Stones, Dias, Mendy - Rodrigo, Gündogan - Mahrez, Bruyne, Sterling - Agüero

Saknar: Garcia, Walker, Jesus, Ederson
Osäkra: Gündogan

Man City hade en trasslig start på säsongen och är nu på banan igen. Om formen håller i sig mot Chelsea får vi se, men tre raka segrar har gett laget en skjuts uppåt i tabellen och avståndet till att utmana i toppen är nere på hanterbara siffror. Dessutom har City bara spelat 14 omgångar när många andra lag, som Chelsea, spelat 16. Seger här skulle således skjuta upp City i tabellen och förbi bland annat Chelsea som står på samma poäng inför mötet.
City har - inklusive Europaspel - tio matcher utan förlust varav sju segrar. Man har tre raka efter att ha slagit Southampton (1-0) borta, Arsenal borta med 4-1 och nu senast 2-0 hemma mot Newcastle efter mål av Gündogan och Ferran Torres. Just Gündogan är något osäker till spel liksom en kvartett spelare som testats positivt för corona. Ett utrbott som gjorde att matchen mot Everton sköts upp.

Hemmalaget Chelsea har å sin sida en relativt svag form. Efter en pangstart på säsongen så står laget nu med bara en seger (2-0 mot West Ham) på sina fem senaste. Tre av dessa är förluster mot Everton, Wolves och Arsenal. Samtliga på bortaplan ska sägas. Senast hade man på pappret en god chans att vinna mot Aston Villa men misslyckades. Detta trots att Giroud gav laget ledningen i minut 34 som stod sig till halvtid innan El Ghasi kvitterade fem minuter in i andra.

Chelseas formkurva är sådär och även spelmässigt tycker jag att man gått åt fel håll den sista tiden. Självförtroendet sprudlar inte och i min bok ska City ha en bra chans att ta hem det här. Samtidigt är det som sagt ett flertal spelare som kommer saknas på grund av corona. Tre stycken viktiga spelare enligt Pep Guardiola.
Det kan mycket väl påverka City negativt men hur som helst tror jag vi får se två storklubbar som går för tre poäng och därför blir det ett målspel.

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 mål till 1.76 hos Betsafe eller Nordicbet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip