Mitt spel: BLGM till 1.95 hos bet365 .

Chelsea lyckades i matchen mot Bournemouth senast ta sin första seger på tio matcher, när man besegrade The Cherries med 3-1 på bortaplan. En seger som var varmt välkommen hos alla Chelsea supportrar efter en säsong man så fort som möjligt vill glömma.

Matchen och segern mot Bournemouth var självklart viktig och skön, men spelmässigt tycker jag inte att det såg speciellt mycket bättre ut. Bournemouth hade mycket väl kunnat gå upp i ledning vid ställning 1-1. Lägena fanns där för Bournemouth, och när inte förvaltade lägena var Chelsea där och straffade.

Nottingham Forest kommer från en makalös match senast mot Southampton där man till slut segrade med 4-3. En hyperviktig seger i kampen om överlevnad för Forest som nu har skapat sig ett gap på tre poäng ner till nedflyttningsplats.
I matchen mot Southampton var man enligt mig det bättre laget större delen av matchen. Jag vet dock inte hur mycket det säger om Forest prestation egentligen då Southampton är ruskigt svaga, så att släppa in tre mål får nog ses som ett misslyckande i sig.

Defensiva svagheter

Jag anser som sagt att Chelsea, trots sin seger senast, inte har vänt på skutan. Spelmässigt såg man fortfarande svaga ut och jag tror Chelsea kan vara ett lag som passar Nottingham Forest ganska bra. Chelsea kommer äga större delen av bollinnehavet, men går det så långsamt och så slarvigt som det brukar göra tror jag Forest har väldigt goda möjligtheter att skapa lägen i sina omställningar. Omställningsspelet har varit en av Forest starka sidor genom hela säsongen egentligen. Med spelare som Brennan Johnson, Morgan Gibbs-White och Taiwo Awoniyi längst fram tror jag man kan straffa Chelsea rejält.

Jag ser det inte som alls omöjligt att Forest åker till Stamford Bridge och tar poäng. Dock är Forest bortafacit bedrövligt. Åtta raka förluster på bortaplan, där man dock gjort mål i fyra av de fem senaste. Det tror jag man gör här också.

Trots att målskyttet ser okej ut för Forest ser defensiven desto sämre ut. Nu när Chelsea trots allt fick peta in tre bollar senast kanske självförtroendet är lite högre hos de offensiva spelarna, och då har man tillräckligt med kvalité för att få hål på Forest försvar.

Jag tror på en relativt målrik historia. Åtminstone så pass målrik att båda lagen gör mål, och det blir därför mitt spel till 1.95 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip