Annandag jul i England betyder boxing day och massvis med matcher! En av dem är Chelsea vs Southampton. Londonlaget imponerade stort senast mot Tottenham men jag har svårt att bortse från att laget har fått slita rejält hemma på Stamford Bridge denna säsong. Hemmalaget kommer stå för bollinnehavet men Southampton är starka i kontringsspelet.
Jag spelar båda lagen gör mål till 1,75 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Inför derbyt mot Tottenham lyfte jag hur spännande Willians har sett ut men att hans utdelning har lyst med sin frånvaro. Men i Londonderbyt slog han till. Och som han gjorde det. Drev inåt utifrån, precis sådär flitig som han är, och smällde till! Lampards Chelsea var helt klart värda den vinsten när Willian spikade slutresultatet till 2–0.
Nu väntar ett Southampton på Stamford Bridge som inte alls kommer att stå lika högt som Tottenham gjorde i Londonderbyt. Lampard har haft problem i hans coachning att luckra upp lågt stående lag och det är precis, tror jag, vad som kommer ske här.
Innan senaste ligamatchen gjorde Chelsea fem mål på lika många omgångar – mot motståndare som Bournemouth, Everton, Aston Villa, West Ham och Man City. Det kan inte klubben vara nöjda med.
Kovacic är avstängd där troligtvis Jorginho ersätter rakt av. Abraham kämpar vidare med sin vadmuskel, återstår att se om han är fit här. Batshuayi ersätter annars.

Southampton är inne i en bättre form än den de inledde säsongen med. Tre vinster på fem matcher med åtta gjorda mål framåt.
Anfallaren Danny Ings är i fin form, två strutar och MOTM i senaste vinsten mot Aston Villa. Tränaren Ralph Hasenhuttl har varit rejält pressad men kan gotta sig med positiva resultat i de senaste omgångarna där hans lag nu har klättrat upp från bottenstriden.
Faktum är att Southampton är betydligt bättre på bortaplan än på hemmagräset på St Mary's Stadium. Positivt när laget nu gästar hemmasvaga Chelsea.

Möjliga startelvor
Chelsea: Arrizabalaga; James, Rudiger, Zouma, Palmieri; Kante, Jorginho; Willian, Mount, Pulisic; Abraham
Southampton: McCarthy; Soares, Stephens, Bednarek, Bertrand; Armstrong, Ward-Prowse, Hojbjerg, Redmond; Long, Ings

Jag tror att Hasenhuttl kommer fortsätta på sin starka taktik på bortaplan. Ligga lågt och göra Chelsea frustrerade för att senare satsa på kontringsspelet. Chelsea har släppt in mål i nästan samtliga hemmamatcher där deras försvarsspel är för dåligt. Bra chans.

SPEL: Båda lagen gör mål till 1,75
1/5 units – Unibet , LeoVegas , 888sport

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip