Chelsea och Tottenham drabbar samman i Premier League-säsongens första Big Six-möte.

Chelsea:

Chelsea fortsätter att frekvent förekomma i tidningsrubrikerna när Todd Boehlys nya era söker ytterligare nyförvärv till Thomas Tuchels lag. Buden för spelare som Wesley Fofana och Pierre-Emerick Aubameyang har än så länge inte burit frukt, men tydligt är att Tuchel till varje pris vill förstärka sitt lag ytterligare.

Tuchels mannar inledde med en 1-0-seger mot Everton, där The Blues fick kämpa för att säkra de tre poängen på Goodison Park i en match som blev sönderryckt, där Everton försvarade sig väl och där ett lite ringrostigt Chelsea inte riktigt kom in i rytmen. Jorginho gjorde matchens enda mål från straffpunkten.

Sedan dess har Timo Werner följt Romelu Lukakus exempel när han lämnat och återvänt till RB Leipzig, vilket gör att Chelsea fortsatt ser lite offensivt tunna ut. Kai Havertz är berömt trögstartad i säsongsstarter, vilket gör det ännu viktigare att Raheem Sterling snabbt finner fotfästet i sin nya klubb. Chelsea avslutade säsongen svagt under våren, när det stormade runt Roman Abramovitj och klubbens ägarsituation, och det ska bli väldigt intressant att se hur Chelsea egentligen positionerar sig den här säsongen. Tuchel har varit frustrerad under försäsongen, där Chelsea bland annat förlorade med hela 4-0 mot Arsenal, och det är tydligt att klubben arbetar hårt för att få in flera ytterligare nyförvärv under transferfönstrets avslutande veckor. Marc Cucurella har tillkommit från Brighton, men för kanske inleda på bänken till förmån för Ben Chilwell.

Preliminär startelva: Mendy; Koulibaly, Silva, Azpilicueta; Chilwell, Jorginho, Kanté, James; Sterling, Havertz, Mount

Tottenham:

"If you compare it to our team, there is no comparison. We've seen the difference between the two teams. I know the situation, it's very clear, there is an important gap.".

Orden kommer från Antonio Conte efter att Tottenham förlorat mot Chelsea för tredje gången på kort tid i januari. Sedan dess har det dock hänt en hel del. Januarinyförvärv som Dejan Kulusevski och Rodrigo Bentancur har gjort stor skillnad och Tottenham har förstärkt truppen rejält under transfersommaren, vilket gjort att Spurs kliver in med stor optimism inför den nya säsongen. Conte har också under våren visat hur skicklig han är i matcherna mot de allra bästa lagen. Styrkeförhållandena Londonlagen emellan har förändrats sedan januari.

Tottenham inledde säsongen med en imponerande 4-1-seger mot Southampton. Inget lag har gjort fler Premier League-mål under 2022 än Tottenham och offensiva trion med Kulusevski, Heung-Min Son och Harry Kane har verkligen funnit varandra, där det numera även finns en annan bredd i form av spelare som Richarlison och Ivan Perisic. Bortsett från Oliver Skipp har Spurs inga skadebekymmer.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Romero; Sessegnon, Bentancur, Höjbjerg, Royal; Son, Kane, Kulusevski

Speltips:

Jag har mina dubier kring Chelsea för tillfället och tror det kommer ta ytterligare värvningar, och lite tid, för Thomas Tuchel att få ordning på allt. Tottenham, däremot, ser väldigt starka ut med en breddad och tillspetsad trupp och ett självförtroende under Antonio Contes ledning som vi inte sett på väldigt länge. Tottenhams offensiv kan ställa till en hel del besvär för den nya Chelsea-defensiven, med Kalidou Koulibaly som ny centralfigur och som kanske inte riktigt hunnit få alla bitar på plats. Jag är väl medveten om Tottenhams bedrövliga statistik borta mot Chelsea – blott en seger på de 37 senaste matcherna – men tycker Spurs kommer in i det här toppmötet betydligt mer redo än Chelsea och tror gästerna kan överraska på Stamford Bridge.
Tottenham +0,5 finns till 1,72 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip