Universidad Catolica - O'higgins. Primera Division 11/5 23:00

Chiles tredje största klubb, Universidad Catolica, har efter en trög start trampat igång ordentligt. Efter mestadels förluster inledningsvis och därefter 3 raka 0-0 matcher så har segrarna börjat dugga tätt. Tack vare 4 segrar på dem 5 senaste matcherna har de lyckats klättra upp ordentligt i tabellen såpass att de har häng på topplatceringarna.

Ordningen återställd med andra ord? Inte riktigt, för även om resultaten gått deras väg så har spelet inte varit tillräckligt bra för att på allvar kunna utmana om titeln. Säsongen är dock lång och kvalité i truppen har de minst sagt, gäller bara att allt klaffar.

Försvaret har dock hållt en bra nivå och det i kombination med bra prestationer från spelarna längre fram har tagit dem en bit på vägen trots att spelet stundtals hackat.

Kvällens motståndare är O'higgins. Jag skulle vilja påstå att O'higgins är ligans just nu formsvagaste lag. Formkurvan har stadigt pekat nedåt och det hela har nu också resulterat i att tränaren avgick pga dåliga resultat, men också pga lagets usla spel.

Ser vi till O'higgins senaste matcher så har de endast 1 seger på dem 8 senaste matcherna. Nödaståten kom senast hemma mot ett bang average Audax Italiano. En match de vart fullständigt bortgjorda i och som de förlorade 0-5.

Även om Catolicas spel varit sisådär så är oddset vi erbjuds alldeles för högt för att inte nypa. Universidad Catolica -0.25 får sig en unit till 1.88 hos bet365 .

Slitet Cobresal?

Everton - Cobresal. Primera Division 12/5 02:00

Det har blivit mycket Cobresal i mina speltips den senaste tiden, med rätt god framgång också, om jag får säga det själv! Vi spelade emot dem i bägge matcherna mot Sao Paulo, allra senast midwekk, och det är alltså återigen dags att backa motståndarna.

Cobresal har inte lyckats balansera ligaspelet och sitt deltagande i Copa Libertadores. Fjolårstvåan ligger just nu sist i sin Copa-grupp och tredjesist i Primera Division. Ett ras av sällan skådad slag över ett transferfönster!

En faktor IMO är deras hemmamatcher som spelas på hög höjd och ett ökenklimat (Atacama). I serielunket brukar det vara till deras fördel, men med tightare matchande än på bra länge så tror i varje fall jag att dessa börjar slita ut spelarna alldeles för mycket. Ingen utav spelarna har det klimatet "i blodet", utan det är nyförvärv som behövt acklimatisera sig till dessa förhållanden. Att blanda det var och varannan vecka med flygresor runtom kontinenten kan inte var hållbart, och det är det vi nu ser frukten av.

Ikväll är det bortamatch i Santiago och om 3 dagar är det bortamatch i Argentina i Copa Libertadores. Fokus ligger antagligen på den matchen då de behöver poäng för att ha chans på tredjeplatsen vilket i sin tur innebär en slutspelsplats i Copa Sudamericana (Europa League).

Nattens motståndare är Everton, ett lag som brukar husera på tabellens övre halva. De hade rätt stor spelaromsättning inför 2024 och ser väl snäppet sämre ut än ifjol. Det råder dock ingen tvekan om att de just nu är ett bättre och stabilare lag än Cobresal.

Everton drar nytta av hemmaplansfördelen och Cobresals trötta ben. Everton seger + över 1.5 mål spelas till 1.75 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip