Sverige att ha ö6,5 hörnor mot Chile blir mitt spel i VM-premiären. Finns hos LeoVegas och Unibet .

Svenskorna är storfavoriter i matchen och ska ju bara vinna. Oddsen för Sverigeseger ligger på 1.10-1.15 i nuläget, vilket gör att den som vill ha vettiga odds måste leta sig in på någon hcp-marknad. Tycker dock den marknaden känns svår då jag både kan se Sverige få ett tidigt mål och behöva slita länge för att få hål på chilenskorna. Känner mig hursomhelst rätt bekväm med att svenskorna kommer ha ett starkt grepp om matchen mot ett rätt lågt spelande Chile.

När Sverige ställdes mot nationer som Ukraina, Kroatien och Ungern i VM-kvalet öste Sverige på rejält:
8 hörnor borta mot Kroatien.
9 hörnor hemma mot Ungern.
8 hörnor borta mot Ungern.
12 hörnor hemma mot Kroatien.
13 hörnor borta mot Ukraina.
15 hörnor hemma mot Ukraina.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ser ut att välja en fyrbackslinje och 4–3–3, mot Chile. Hanna Glas och Sofia Jakobsson har gnuggat samarbete på högerkanten medan Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö tar hand om vänsterkanten. Rolfö och Jakobsson bör kunna komma runt en del på sina kanter, där ytorna nog framför allt kommer finnas här.

Det här blir Chiles VM-debut. Starkt att ta sig hit såklart, men känslan är att Sydamerika ligger en bit efter de starkare europeiska nationerna. Målvakten Christiane Endler (PSG) är stjärnan oich den enda som tillör ett europeiskt storlag.

Ser framför mig en matchbild där Sverige tar tag i spelt och troligen får kämpa lite för att få första målet. Även om Sverige tar ledningen tror jag inte matchbilden kommer ändras särskilt mycket, bör bli tryck från Sverige i en stor del av matchen. Vi har sett storfavoriter som Frankrike (13 mot Sydkorea), Tyskland (8 mot Kina) och Brasilien (10 mot Jamaica) rada upp hörnor som följd av sitt spelövertag hittills. Kan se någon liknande hörnsumma för Sverige här.

This is the stats tab
This is the post tip