Omgång 13 i Liga Primera i Nicaragua inleds på Estadio La Veranera i Leon där Chinandega tar emot Juventus Managua. Det är ett möte som utspelar sig i den nedre halvan av tabellen. Gästerna Juventus Managua är favoriter till seger, till en bit över dubbla pengar, eftersom hemmalaget har en dålig form med två raka förluster. Dock är det en överreaktion, i mitt tycke, då Chinandega är ett lag på hemmaplan och ett helt annat lag på bortaplan. På hemmaplan är de svårslagna och svåra att göra mål på.

Bortastatistiken hos Chinandega är usel. Men på sex spelade hemmamatcher har Chinandega tagit tre segrar, kryssat en gång och förlorat två matcher. Framåt har Chinandega gjort sju mål och släppt in fyra mål, vilket inte alls är så farligt. Chinandega är därmed ett lag som varken öser in mål men inte heller släpper in en massa mål på hemmaplan. Så detta blir ingen lätt match för Juventus Managua, som är ojämna och som själva också har varit ett lag på hemmaplan och ett helt annat lag på bortaplan.

Juventus Managua har blandat segrar på hemmaplan med poängtapp på bortaplan. Hemma har det blivit fina segrar på sistone mot de sämre lagen Ferretti med 4 - 1 och Sabanas med 5 - 0 medan bortaspelet inte alls har stämt med resultat som 0 - 2 mot Jalapa, 2 - 4 mot tabellettan Managua och 0 - 0 mot jumbon Ocotal och mot Real Madriz. Den största svagheten hos Juventus Managua har varit måltorkan, eftersom de på sex spelade bortamatcher endast har lyckats näta tre gånger totalt. Det är illa.

Så det är ett möte mellan Chinandega, som varken gör fler än ett mål i snitt på hemmaplan eller släpper in många mål, mot Juventus Managua som inte heller öser in mål på bortaplan och som kan försvara sig väl. I och med detta tror jag inte på något målkalas utan att detta blir en jämn affär mellan två lag som krigar om viktiga poäng. Som mest kan jag se två mål i denna match men inte fler än så. Därmed finner jag ett värde i nästan dubbla pengar på under 2,5 mål i matchen och lägger ett spel på utfallet.

Speltips Chinandega - Juventus Managua:
Under 2,5 mål - odds 1.96 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip