I den sista avgörande kvartsfinalen bjuds vi på ett hett derby mellan Chivas Guadalajara och Atlas.

Chivas är ett av Mexicos största lag som skördat stora framgångar historiskt.
På senare år har de dock lyst med sin frånvaro och Chivas satsningar har oftast inte gått vägen.
En anledning till det kan vara att de alltid satsar helmexikanskt. Chivas Guadalajara kan nämligen liknas vid spanska Athletic Club från Bilbao, ni vet laget som endast använder sig av baskiska spelare.

Chivas har inte begränsat sig lika mycket men har likväl en begränsad pool att värva spelare ifrån, därför är det inte heller överraskande att deras prestationer varierar rätt mycket från år till år.

Jag vill påstå att årets Chivas Guadalajara är starkare än vad de varit på länge, således bör det vara hög tid att plocka den efterlängtade titeln. Riktigt så starka vet jag inte om de är, men med en fanatisk supporterbas, en kokande stadium och ligans MVP (Alexis Vega) var det länge sedan de hade så bra förutsättningar som ändå har i år.

Inatt är det alltså rivalerna Atlas som står för motståndet, vi snackar alltså om ett derby i en kvartsfinal. Maxat :)
Atlas har dock inte rosat marknaden 2023 och slutade hela 13 poäng bakom Chivas i tabellen. Notera också att det rör sig om ett seriespel på "bara" 17 matcher, klasskillnad resutlatmässigt till Chivas fördel.

Jag förväntar mig en tuff match med mycket kamp, men där Chivas också drar det längsta strået då de just nu är ett bättre lag som dessutom har flera spelare som kan måla "från ingenstans".

Chivas -vinst spelas till 2.26 hos Pinnacle , semiflat (0.5u).

Klasskillnad i Ecuador

I dagens andra speltips avhandlas matchen mellan Independiente del Valle och Guayaquil City.
Avspark 22:30

Bortalaget gjorde en halvdan satsning här om året och slutade tack vare det relativt högt upp i tabellen.
Dagens verklighet är dock en helt annan och det var ett tag sedan som de var ett lag att räkna med över huvudtaget.
Jag vill t.om påstå att de i långa stunder varit det sämsta laget bland dem som lyckats hålla sig i högstaligan.
De spelar väldigt fantasilöst och deras styrka, om de ens har någon ska sägas, är att de släpper in mindre mål än övriga bottenlag. Men, de skapar också minst i ligan.

Idag besöker de Ecuadors överlägset bästa lag Independiente del Valle.
Independiente är landets mest framgångsrika klubb under modern tid och de kommer alltid långt i både Copa Libertadores som i Copa Sudamericana. Deras kontinentala framgångar brukar innebära att de alltid slåss på flera fronter, så ser det även ut i år vilket i sin tur inneburit att Independiente allt som oftast roterat kraftigt i ligan.

Tufft? Jorå! Omöjligt? Inte alls!
Independiente har dominerat i ligaspelet och sitter just nu på serieledningen 2p före tvåan Barcelona SC, men med 1 match mindre spelad.

Copa Libertadores är inne i ett uppehåll just nu, således kan Independiente mönstra en stark elva utan att slita på sina nyckelspelare allt för mycket. I det här fallet lär det inte behövas, men nog vill man ändå ge Copa Libertadores-spelarna speltid så att de håller igång tills nästa match.

Det här bör bli en walk in the park för Independiente del Valle och jag spelar Independiente del Valle 1/1 (ht/ft) + över 1.5 mål till 1.66 hos bet365 . 1.5x flat (1.5U).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip