Helmexikansk åttondelsfinal i nordamerikanska Champions Cup och snacka om supermöte!

Chivas - Club America kallas i folkmun för Clasico Nacional, eller Superclasico om man så vill, är Mexikos största match sett till historia och status. Deras motsvarighet till La Ligas El Clasico!

Dem senaste säsongerna har vi sett ett tydligt favoritskap på Club America som vunnit 5 av deras 6 senaste möten. Club America kommer till matchen som favorit, trots spel på bortaplan. De rankas just nu som Mexikos bästa lag och är som bekant regerande mästare.

Jag gillar dock den här upplagan av Chivas och jag tycker att de har en oerhörd hög höjd, framförallt på hemmaplan, men är också aningen ojämna. De följde upp en imponerande 3-1 seger mot Pumas med en klar förlust med 0-3 borta mot Cruz Azul. Sista resultatet ska dock inte "överskattas" då Cruz Azul lär slå dem flesta motståndarna på sin hemmaplan.

Jardimes defensiva bortaspel

Trenden är tydligt. Club America har under pågående säsong haft en mycket mer försiktigare approach på bortaplan än tidigare. De släpper nästan till färre chanser på bortaplan än vad man gör på hemmaplan och offensivt är man givetvis inte lika bra borta som hemma. 4 av årets 6 bortamatcher i Liga Mx har gått under 2.5 mål. Matcherna som gick över var dels mot vilda Pachuca och dels mot ett svagt Atlas som drog på sig en relativt tidig utvisning.

Inatt är motståndet av bra kvalité och en ett lag som man har stor respekt för. Dessa matcher har på senare tid blivit allt tightare och då det nu rör sig om ett dubbelmöte så tycker jag att värdet ligger helt klart på underspelet.

Dessa två lag släpper dessutom till väldigt få chanser i jämförelse med resten av ligan och i Chivas fall vill jag dessutom påstå att de saknar en killer i straffområdet, åtminstone fram tills dess att Chicharito blir helt fit.

Under 2.5 ger 1.92 hos Pinnacle , 1u!

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip